Leier bil av halvbror – men Oscar vil kjøre fra pappa

DEL
Oscar Solberg, her fra Rally Sweden i fjor. (Foto: Simen Næss Hagen)

Oscar Solberg er i fyr og flamme om dagen. Å få kjøre R5-bil har vært en langvarig drøm for 20-åringen.

Påmeldingslista til Sigdalsrally har fylt seg sakte men sikkert opp, og torsdag kunne vi se at far og sønn Solberg, av typen Oscar og Henning, står påmeldt til årets første NM-runde.

Henning oppskriftsmessig i sin Mitsubishi Lancer Evo 6,5, med Cato Menkerud i høyrestolen. Mer oppsiktsvekkende er det å se sønnen Oscar i en trimmet firehjulsdreven rallybil, noe han aldri har konkurrert med i rallysammenheng.

LES OGSÅ: Oscar med ambisjoner om å kjøre mer i utlandet neste år

– Dette blir min helg

– Jeg skal ha det j*** artig. Denne helgen her skal være min, sier en svært entustiastisk Oscar Solberg til Parc Fermé som R5-debuten i Sigdal.

Det er ikke hvilken som helst bil. For halvbror Pontus Tidemand og svenske Jerker Axelsson har startet utleie av en Skoda Fabia R5, og deres første kunde er altså Pontus’ halvbror Oscar. Det er teamet PTR som eier bilen og som skal drifte bilen for Solberg junior denne lørdagen.

- ANNONSE -

– Men jeg skal ha med meg litt egne folk med Mads (Steen, journ.anm) og slikt, men det er Pontus og dem som drifter den. Dette skal bli heftig, sier Oscar.

LES OGSÅ: Massiv respons på sosiale medier til Solberg-ildsjel

For første gang skal han stille opp mot pappa Henning i tilnærmet like forhold. Det vil se, bilene de skal kjøre har hver sine fordeler og ulemper, så Oscar aner ikke hvordan han står i forhold til Henning.

Henning Solberg og Cato Menkerud fra fjorårets Sigdalsrally. Bedriften gjentas i år med samme bil. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Evo-en, den går utrolig fort rett fram. Helt sykt, faktisk, hvor fort den går rett fram. Men en R5 har liksom understellet som Evo-en mangler. Det blir første gang vi konkurrerer direkte mot hverandre, så jeg får prøve å henge litt på han.

– Så du skal ikke kjøre fra han?

– Jeg vet ikke. Vi får se. Det hadde vært kult, da.

Vil vise seg fram

Ettersom dette er en bil han selv ikke eier, er det vanskelig å si hvor mye margin han vil kjøre med. Oscar har tidligere vist at han har behersket firehjulsdreven rallybil ved å ta NM-sølv med en Subaru Impreza STI i 2016.

LES OGSÅ: Oscar med ambisjoner om å kjøre mer i utlandet neste år

Pontus Tidemand, WRC 2-mester og Oscar Solbergs halvbror, har startet team med Jerker Axelsson for å leie ut en Skoda Fabia R5. (Foto: Simen Næss Hagen)

Og det er denne mestringen han tar med seg inn i en R5-bil, selv om både sekvensiell girkasse og topp modifisert understell blir en ny opplevelse med firehjulsdrift under rumpa.

– Grunnen til at jeg enda ikke har fått satt noen ordentlig plan i år, er fordi jeg vil kjøre R5 og har jobba nå mot å få det til på Sigdal. Jeg har jo litt troen på at det går fort.

– Det har kommet litt brått på, jeg fikk vite det forigårs, men jeg får holde tunga rett i munnen, nyte helga og komme til mål. Jeg vet at Pontus skal ha denne bilen, men jeg vil jo gasse og vise meg litt fram også, sier Oscar Solberg.

Parc Fermé har ikke lykkes i å få en kommentar fra pappa Henning eller halvbror Pontus.

Østberg påmeldt

Ellers er det verdt å nevne at Mads Østberg står påmeldt med sin Ford Fiesta WRC 2017-bil. Til Parc Fermé torsdag sa Østberg at bilen foreløpig ikke er solgt, og at Citroën-kjøringen først og fremst kun gjelder Rally Sweden, slik at Østberg står foreløpig fritt utenfor det som er i tilknytning til VM-løpet.

LES OGSÅ: Citroën-statistikken som ikke er så «halvgær’n» for Østberg

Det er også verdt å registrere at Torstein Eriksen er påmeldt som kartleser. Han er ellers fast innslag for sin barndomskamerat Frank Tore Larsen.

Sistnevnte står imidlertid over Sigdalsrally, som er hans hjemmeløp. Larsen bekrefter overfor Parc Fermé at han har en plan om EM og derfor sparer midler til dette.