Kris(e) Meeke med statistikk som ingen førere eller team vil se

Colin McRae er nordirens største forbilde, men snart overgår han rallysportens krasjkonge – om han ikke har gjort det allerede.

Så skjedde det igjen for Citroëns førstefører Kris Meeke, mannen som i år skulle ta Citroën til nye høyder og kjempe om VM-tittel og sikre gode poeng i fabrikkmesterskapet.

Rulling i Sardinia, med påfølgende burskader, sender Meeke nok en gang på bruttlisten. Det er franske AUTO Hebdo som melder at velteburet har fått skade, hvilket betyr utelukkelse fra løpet. Parc Fermé får også bekreftet at Meeke ikke kan fortsette på grunn av skade på buret.

– Det skjedde to-tre kilometer inn på etappen. Jeg hadde fjerde gir, veien var tøff og jeg traff med høyre bak i en voll som bare spratt oss rundt på tanket. Så enkelt. Fram til da føltes alt veldig bra. Jeg hadde kontroll og syns det virket greit, og jeg prøvde på ingenting dumt. Men ja, slik er det – ikke bra nok, sa en svært skuffet Meeke på serviceplassen, etter at han ikke ville gjøre noe noe intervju etter målgang på SS5.

LES OGSÅ: Her er videoen av krasjen til Meeke som alle har ventet på

– ANNONSE –

Det betyr nok en «R» på statistikken, hvilket betyr nok en miserabel helg for den rutinerte briten. Rally 2-reglementet tillater restart om bilen er i teknisk god nok stand, men dette blir årets fjerde totalbrutte løp for Meeke. I praksis ble det også brutt i Portugal, men han kjørte inn til 18. plass som følge av restarten. Og foruten seieren i Mexico, så har Meeke kun scoret to poeng i på Power Stagen i Rally Sweden.

LES OGSÅ: Mikkelsen: – Det er i en WRC-bil jeg hører hjemme

Uansett. Colin McRae «leder» statistikken over Meeke enn så lenge da han i 1999 brøt ni løp på rad. Riktig nok var seks av disse av tekniske årsaker, ifølge statistikken juwra.com, mens Meeke faktisk har gjort førerfeil i seks av syv løp hittil i år. Motorhavariet i Korsika skal ikke lastes nordiren.

Med nye regler kan Meeke fullføre løpene, men hadde det ikke vært for Rally 2-reglementet, har Kris Meeke brutt fem av syv løp dette året – hvorav de fire siste på rad.

Slik er i alle fall den dystre statistikken for Citroën-profilen, som naturlig nok er under hardt press etter nok et brutt løp:

  • Rally Monte Carlo: Brutt løp, avkjøring.
  • Rally Sweden: Avkjøring, tapte åtte minutter. Tok to poeng på Power Stage. Nummer 12 totalt.
  • Rally Mexico: Seier, men avkjøring noen få hundre meter før mål på Power Stage. Tapte 24 sekunder, vant med 13 sekunders margin.
  • Rally Korsika: Motorhavari.
  • Rally Argentina: To rullinger, endte med brutt løp og totalvraket bil etter restart.
  • Rally Portugal: Avkjøring, restart, 18. plass totalt.
  • Rally Sardinia: Rulling, burskade – ingen restart.