Kolliderte front mot front – russisk rallyprofil skadet i dødskrasj


DEL
Faksimilie: it.motorsport.com
Faksimilie: it.motorsport.com

Kartleser omkom momentant i en front-mot-front-kollisjon under rallytest. Den russiske rallyprofilen Alexey Lukyanuk skal være hardt skadet etter sammenstøtet.

Politiet i Russland etterforsker nå hendelsen i forbindelse med rallytesten i Russland 17. mai. Kartleser Alexey Ljaduhin, som leste for Vjacheslav Kucherov i bilen som kolliderte med Lukyanuk, omkom momentant i den tragiske ulykken. Testen skal ha foregått i den russiske Pskov-regionen.

Ifølge den italienske utgaven av Motorsport.com skal bilene ha kollidert front mot front under pre-event-testen til EM-løpet i Hellas neste helg. Mesterskapets egne hjemmesider bekrefter at kartleser Ljaduhin omkom, mens Alexey Lukyanuk, Rally-EMs kanskje største profil, skal ha blitt fløyet til sykehuset i St. Petersburg i ambulansehelikopter.

Italienske Motorsport.com forteller at skadene ikke skal være livstruende for Lukyanuk og stand-in-kartleser Nikita Gergel. Lukyanuks tilstand skal først ha vært alvorlig etter at han pådro seg brudd i venstre fot, venstre kneskål, hoften og korsryggen, samt moderate røykskader i lungene. Begge de involverte rallybilene skal ha tatt fyr i sammenstøtet.

Politiet etterforsker nå ulykken for å få klarhet i hvorfor bilene frontkolliderte med hverandre, men per nå er det klart at én person omkom mens de tre andre involverte slapp unna livstruende skader.

På rallyprofilens egen hjemmeside heter det at Lukyanuk har moderate skader, og at han må gjennom flere operasjoner den nærmeste tiden. Kartleser Gergels tilstand er alvorlig, men stabil, etter å ha pådratt seg både åpne beinbrudd, blodtap og brannskader på 17 prosent av kroppen. Det står ingenting om den andre rallyføreren, Vjacheslav Kucherov, sin tilstand, men etter det Parc Fermé forstår skal heller ikke han være i livsfare.

- ANNONSE -

Lukyanuks opprinnelige kartleser Alexey Arnautov skrev dette på deres Facebook-side torsdag ettermiddag:

– Alexey har det etter forholdene bra. Han er frustrert og bekymret for de andre. Husker ingenting av det som skjedde i ulykken. Neste steg er på mandag, da vil de prøve å sette sammen noen av de brukne bena. Akkurat nå slapper han av for å stabilisere tilstanden.