Knallsterk åpning i Mexico med ledelse for Mikkelsen

DEL
(Foto: Helena El Mokni / Hyundai Motorsport GmbH)

Nordmannen kunne knapt hatt en bedre start på årets første grusløp.

Han fortsetter der han slapp etter shakedown, og etter første halvkjørte dag av Rally Mexico har Andreas Mikkelsen befestet ledelsen i Rally Mexico.

På fire etapper har han tatt to etappeseire, men har kun et drøyt halvannen sekund på Sebastien Ogier etter fire etapper.

Mikkelsen har som kjent slitt tidvis i Hyundai-teamet etter at han signerte for dem høsten 2017, selv om han i perioder både ledet løp og tok etappeseire på grus i fjor. Å kunne skryte av bilen og sette topptider har derfor vært en stor lettelse for nordmannen fram til nå.

– Følelsen er bra, og vi har fått den positive starten vi ønsket. Vi hadde en god gjennomkjøring gjennom El Chocolate, og de gode forberedelsene betale seg der. Vi holder på ledelsen. Den er ikke komfortabel, men det er fortsatt en ledelse, sier Andreas Mikkelsen midtveis i Mexico, som forøvrig er eneste nordmann som kjører VM-runden på andre siden av Atlanterhavet.

Flere førere har fått en tung start på løpet. Teemu Suninen kjørte av på SS2 og måtte bryte resten av dagen, mens Mikkelsens lagkamerat Thierry Neuville pådro seg en punktering og tapte over 40 sekunder på dette. VM-leder Ott Tänak har også tapt mye tid som følge av at han starter først på veien.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here