Klasseseier og ny tittel i boks – slik ser Steve for seg framtiden

DEL
Steve Røkland sjeleglad for å ha blitt britisk juniormester. (Foto: MSA British Rally Championship)

Omsider sikret han juniortittelen i det britiske mesterskapet. Nå skal Steve Røkland – nok en gang – jakte på nye internasjonale muligheter som gjenstår på «bucketlista».

Rally Wales ble en særdeles positiv opplevelse for rallyfører Steve Røkland. Han har i mange år bevist sitt talent og sine ferdigheter uten å ha slått an internasjonalt.

Erfaringen fra det britiske VM-løpet ga mersmak. Dette var første gang siden 2012 han kjørte en VM-runde. Denne gangen fullførte han samtlige etapper. I tillegg til at han da ble nummer 27 totalt og beste tohjulsdrevne bil i løpet, så sikret han også tittelen i det britiske mesterskapet for tohjulsdrevne biler, også kalt juniormesterskapet, ettersom Rally Wales inngikk som to løp i mesterskapet.

– Dette var rått dette her, altså, sier Røkland, lettet og glad, til Parc Fermé.

– Glattere enn Monte-Caro

I forkant av løpet har han vært tydelig på at det kun er det britiske mesterskapet som var i tankene. Alt annet ville bli en bonus dersom det gikk veien. Røkland vant ikke en eneste etappe i klassen, men var den som holdt seg unna mest uhell.

For feilfritt, det gikk det ikke.

- ANNONSE -

Steve klar for WRC-løpet i Wales – seks år siden VM-debuten

– Vi hadde håpet å sikre tittelen allerede på fredag, men da punkterte vi, noe som gjorde at vi valgte å kjøre sikkert uten å satse lørdag og søndag. Løpet har egentlig ikke vært så røft, men det har vært skikkelig krevende med tanke på at det har vært så glatt. Glattere enn i Monte-Carlo ble det vel sagt også. Så det var vanskelig, men vi har holdt oss midt i veien, oppsummerer Røkland.

Milene fra Wales-løpet har vært verdifulle for en kar som ønsker mer internasjonal satsing. Han har sanket flerfoldige NM-gull i Norge, og føler det er i utlandet han må utfolde seg. I fjor brukte han mye tid på gjennomkjøring i flere VM-runder, så han har i så måte blitt godt kjent med etappene i flere internasjonale løp.

Steve Røkland med sin Peugeot 208 R2 under et spennende, men krevende, Rally Wales. (Foto: Jakob Ebrey)

Tre alternativer

Som for mange andre har penger vært den sentrale årsaken til at det er vanskelig, for ikke å si umulig, å få til en internasjonal satsing der man ønsker. Nå ser Røkland imidlertid framover igjen etter en suksessrik 2018-sesong.

– Vi må prøve igjen, sier 26-åringen, om det å lete etter penger for å kjøre internasjonalt.

Junior-VM er ett av alternativene, men disse ambisjonene har strandet tidligere. Røkland tar ikke noe forgitt før han vet at et budsjett er sikret for en hel sesong.

– Det er jo Junior-VM jeg egentlig har prøvd på i mange år, men alltid har det vært vanskelig å få det til. Men det er lov å håpe i alle fall, sier han.

Andreas satt ut av sykdom – Mads rotet bort god plassering

Alternativene er omsider å satse i firehjulstrekk, noe han heller ikke har hatt budsjetter til tidligere. Med noe erfaring fra Subaru i fjor, en overgang som for det meste gikk ganske bra, så frister det å fortsette i England – men i toppklassen R5. Eventuelt er også WRC 3, VM-serien for tohjulsdrevne biler, aktuelt.

– For meg er det nok bedre å kjøre VM, selv om jeg tror jeg vil venne meg raskt til firehjulstrekk om det kan bli det i BRC. Men nå har jeg mye erfaring fra R2, har blitt enda mer voksen og rolig, så jeg har jo lyst til å «pushe» litt der fortsatt.

- ANNONSE -

– Junior-VM er selvfølgelig aktuelt, men i WRC 3 kan man drifte bilen sjøl samtidig som det er rimeligere, sier Røkland.

Venter barn

2019 blir uansett et positivt år, åkke som, for Røkland. Sammen med samboer Vilde Fjulsrud venter paret sitt første barn. I starten av februar kommer det en liten gutt – kanskje en framtidig bilsportutøver for alt vi vet.

– Det skal bli veldig gøy. Som Marius Aasen har sagt, så kan det bare bli positivt også med tanke på rallykjøring, at man blir far. Det er ikke noe som må påvirke satsingen negativt. Men dette skjer tidlig i februar, så vi får i alle fall håpe han kommer litt før Rally Sweden, ler Røkland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here