Klar for å score fabrikkspoeng for Hyundai ut året

DEL
Andreas Mikkelsen er klar for Hyundai, og blir teamkollega med sin gode kamerat Thierry Neuville. (Foto: @World/Even Management)

Ikke mer Citroën i år for Andreas Mikkelsen. Nordmannen erstatter i stedet Hayden Paddon i Hyundai under Rally Spania.

Det har tidligere vært kjent at Andreas Mikkelsen har vært i samtaler med Hyundai. Tirsdag kom bekreftelsen. Mikkelsen og kartleser Anders Jæger avslutter sesongens tre siste løp i den koreanske bilen, og første løp blir Rally Spania om en måned.

– Dette synes jeg er en veldig spennende mulighet, som jeg gleder meg til å ta fatt på. Hyundai Motorsport er fortsatt med i kampen om å vinne fabrikkmesterskapet, og det hadde vært utrolig moro å bidra til at de skal klare det, sier Andreas Mikkelsen i en pressemelding.

Dermed bekrefter Mikkelsen at han skal score poeng til fabrikksmesterskapet, men det kommer ikke fram hvem han eventuelt erstatter. Parc Fermé har tidligere fått indsier på at teamet muligens skulle Hayden Paddon, men dette kan foreløpig ikke bekreftes.

Andreas Mikkelsen leverte varene sterkt under Rally Tyskland og ble her nummer to, årets nest beste resultat for Citroën-teamet, og mange hadde nok heller ventet at Mikkelsen skulle fortsette her ut året.

– Andreas var ikke en del av planene til Citroën under Rally Spania, så det var et lite minus for oss. Samtidig tok Hyundai kontakt med oss. De trengte en fører som kan være med å plukke gode poeng i fabrikkmesterskapet for Hyundai, sier manager Erik Veiby til Parc Fermé.

- ANNONSE -

Han bekrefter også at det er Paddon som blir erstattet av Mikkelsen, men at det kun skal være snakk om i Spania. Det er likevel på det rene at Mikkelsen er hentet inn for å score fabrikkspoeng for Hyundai.

– Men det kan også være at de kan kjøre fire biler. Men i Spania så må Paddon stå over, sier Veiby.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here