Kjemper mot været – men påmeldingene haglet inn som forventet

Hurumsprinten har vært en kjempesuksess i tre år på rad. Nå har de imidlertid en ny utfordring de tar på strak arm.

Publisert

Klokken 20.00 onsdag kveld åpnet påmeldingen på ett av de mest travle enkeltløpene i Norge hva gjelder å fylle opp plassene.

Klokken 20.00 onsdag kveld åpnet påmeldingen på ett av de mest travle enkeltløpene i Norge hva gjelder å fylle opp plassene.

De to siste årene har det bare gått timer fra påmeldingen har vært åpnet til du blir satt på venteliste i forbindelse med det korte sprintrallyet Hurumsprinten i Buskerud, og 2018 ble intet unntak. På litt over en time var samtlige plasser fylt opp.

– Folk hadde allerede ringt fra andre landsdeler som er klare for å bli med. Skal man ha lyst til å være med, så må man sitte klar. Det kommer til å bli fullt rimelig fort, da løpsleder Kenneth Jansen til Parc Fermé få timer før påmeldingen ble åpnet.

Venteliste etter 75 biler

Maksgrensa på antall deltakere er satt til 75 biler, og i skrivende stund er det mer enn 10 biler som står på ventelista.

Oppskriften har vært enkel i form av at dette er det første grusløpet på sentralt hold på østlandet etter vintersesongen som kjøres på én fartsprøve til en relativt lav kostnad.

– Det hadde jo blitt et fantastisk fint vinterrally må, men da faller hele konseptet vårt bort. Dette er jo den første testen på grus, dette, sier han.

Han viser til de store snømengdene som har kommet i Norge og også drammensdistriktet denne vintersesongen, og det har satt sitt preg på den fem kilometer lange løypa mellom Klokkarstua og Filtvedt på Hurumhalvøya mellom Oslofjorden og Drammensfjorden.

I skrivende stund er det ikke mye tegn til vår inne på etappen. Samtidig hadde de ikke stått på nå i forkant om de ikke hadde troen på at det skulle blitt løp.

Sikkerheten først

– Vi gjør det vi kan. Blant annet jobber vi nå med å få sponset salting av veien, for vi må begynne nå - ikke uka før løpet. Jeg har kjørt igjennom etappen to ganger i uka de siste ukene, og enn så lenge er det en utrolig tykk skare og såle på veien. Den må vekk, sier Jansen.

Han tenker først og fremst på sikkerheten.

– Er det noen flekker igjen der det går rett fram, så kan vi avholde løpet. Men ligger disse partiene igjen over svinger og krøn som går utover sikkerheten, så må vi avlyse. Vi holder ut så lenge vi kan, men vil samtidig gi beskjed i så god tid som mulig dersom det ikke blir noe. Det er viktig å være tydelige på det, sier Jansen, og viser til det siste punktet i tilleggsreglene hvor arrangøren er nødt til å ta dette forbeholdet.

Arrangøren er dog særdeles glad for suksessen som løpet har opplevd siden 2015, både fra deltakerhold og tilskuerhold. Begrepet «folkefest» på lokalt plan er ikke å overdrive hva gjelder interesse og entusiasme blant lokalbefolkningen.

– Det første året telte vi vel 2500 tilskuere ute i løypa. Det kom folk natta før og ikke måte på. Helt fantastisk, sier løpsleder Jansen.

Powered by Labrador CMS