Kartleser omkom i belgisk rallyløp


DEL
(Foto: Olivier De Wilde)

Belgiske Rik Vanlessen døde da han og rallyfører Steve Matterne traff en høyspentstolpe i høy fart. Tilskuer skal også være skadd under samme rallyløp.

Ulykken skjedde på den sjette fartsprøven av finaleløpet i det belgiske mesterskapet, Rallye du Condroz-Huy.

Matterne og Vanlessen stilte til start i deres Skoda Fabia R5 i toppklassen, og lå på 14. plass sammenlagt da det fatale skjedde på den 5,98 kilometer lange Ben-Ahin-fartsprøven.

– I sjokk

I høy hastighet skal de ha mistet kontroll på bilen og truffet en høyspentstolpe da de kjørte av veien, ifølge meldinger i ulike redaksjonelle og sosiale medier. Livreddende førstehjelp ble igangsatt umiddelbart, men livet til 53-årige Vanlessen stod ikke til å redde.

Etappen ble umiddelbart stoppet, og rallyfører Mattern ble sendt til sykehus for traumesjekk. Han skal være utenfor livsfare. Løpet vil fortsette som normalt søndag, til tross for det fatale utfallet, men flere førere har allerede trukket seg fra løpet da den tragiske nyheten var et faktum.

– Arrangøren har bestemt seg for å fortsette løpet. Vi har fått informasjon om at BMA, teamet som Steve Matterne og Rik Vanlessen kjører for, vil trekke seg fra løpet. Cedric Cherain og Melissa De Backere var først på stedet. De var i sjokk og ble sendt umiddelbart tilbake til basen i Huy. Våre tanker går til deres familie og aller nærmeste, sier løpets pressetalsmann Benoit Galand til belgiske HLN.

- ANNONSE -

Lagkamerat trekker seg

Teamkamerat Kris Princen har valgt å bryte løpet som følge av ulykken. Princen lå på tredjeplass, 8,8 sekunder bak Stephane Lefebvre som leder løpet. Også Guino Kenis valgte å trekke seg etter dødsulykken.

Franske Lefebvre, som tidligere har kjørt VM-løp for Citroën, sender også sine varmeste tanker via sosiale medier etter den tragiske ulykken. En tilskuer skal også ha blitt skadet i en annen ulykke som ikke hadde tilknytning til dødsulykken.

– Veldig blandede følelser etter første dag. Farten er der etter syv etappeseire, men tankene våre er nå hos Rik Vanlessens familie og slektninger. Vi ønsker også Steve Matterne god bedring, og det samme til tilskueren som ble skadet i en annen ulykke.

Vanlessen har kun vært kartleser for Steve Matterne og debuterte i rally så sent som i fjor. Dette var deres 11. løp sammen, og høydepunktet deres kom da de vant Critérium Jean-Louis Dumont tidligere i høst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here