Hyundai-marerittet som virker umulig å våkne fra – Andreas måtte bryte fra ledelse

DEL
(Foto:: Helena El Mokni / Hyundai Motorsport GmbH)

Skyggesiden av Andreas Mikkelsens resultatliste i Hyundai blir stadig mørkere.

Han hadde knapt rukket å kjenne søtsmaken av karamellen før den virkelig satte seg fast i halsen igjen for den godeste Andreas Mikkelsen.

Etter en knallsterk åpning hvor han hadde tatt ledelsen foran nesa på verdensmester Sebastien Ogier, så må altså Mikkelsen atter en gang kaste inn håndkledet, for andre gang på tre løp allerede denne sesongen.

Som om ikke Hyundai-karrieren har vært tøff nok for Andreas Mikkelsen allerede, med en katastrofal 2018-sesong man for lengst skulle ha glemt, så er altså nok et løp ødelagt, mest sannsynlig utenfor nordmannens kontroll denne gang.

Her er Andreas Mikkelsen og Anders Jæger-Amland tvunget til å haste inn håndkledet atter en gang, og attpåtil fra en ledelse og tett kamp mot Sebastien Ogier om tetstriden i løpet. (Skjermdump: WRC All Live)

– Den mannen får aldri fred. Nok en skuffelse for teamet, sa WRCs rallyekspert og kommentator Julian Porter like etter at han så bildene hvor Mikkelsen og kartleser Andres Jæger-Amland hadde parkert ved siden av veien med hjelmene av hodet.

Først hadde Mikkelsen blitt påført et tidstap på 1,5 minutt inne på fredagens SS5, andre tur gjennom El Chocolate, før han senere måtte stoppe permanent. Det brutte løpet er også et faktum, selv om det ikke er snakk om en avkjøring eller andre store materielle skader.

- ANNONSE -

TV-bildene viste først at Mikkelsen tilsynelatende hadde fått opp tempoet etter et tidstap på halvannet minutt. Like etterpå kunne kameraet inne fra bilen vise hvordan nordmannen helt plutselig skjener skrått mot veikanten, samtidig som rattet slår ekstra i hendene på Mikkelsen.

Til slutt parkeres bilen stille og rolig godt på siden av veien, uten til hinder for konkurrentene.

– Foreløpig har jeg kun fått sett på TV og Andreas sa «sorry» på radioen til oss. Resten blir bare spekulasjoner fra meg. Han er ferdig i dag, men kommer nok til å kjøre i morgen, sa teamsjef Andrea Adamo til WRCs All Live-sending like over 11-tiden fredag kveld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here