Åhlin + Eriksen er sant – i det britiske mesterskapet


DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Den norske frilans-kartleseren Torstein Eriksen tar enda flere steg i høyresetet.

Kameratskapet med tidligere norgesmester Frank Tore Larsen står imidlertid sterkt, og prosjektet de sammen har bygd opp siden 2009 skal ikke røres.

Like fullt lever Torstein Eriksen av å være kartleser, men må løse dette på flere måter enn å kreve full lønn fra sin kamerat Larsen. Og nå har en spennende løsning dukket opp på bordet for Eriksen.

Svenske Fredrik Åhlin, som har kjørt med norsk kartleser tidligere, satser for fullt i det britiske mesterskapet (BRC) i en splitter ny Skoda Fabia R5. Med støtte fra den svenske importøren, skal Åhlin nå ta med seg 26-årige Eriksen til de britiske øyer for å konkurrere i ett av de tøffere nasjonale seriene i Europa.

– For meg er det viktig å kunne kombinere kartlesing for Fredrik sammen med jobben jeg gjør for Frank Tore og Larsen Motorsport. Fredrik kjenner godt vennskapet mellom Frank Tore og meg etter åtte år sammen, så jeg setter veldig pris på at han har forståelse for dette. I år er det kun én løpshelg som kolliderer med NM og BRC, og vi finner en god løsning for denne helgen, sier Torstein Eriksen om hvordan kartleserlivet blir dette året.

Foto: Grafix Signs Foto: Grafix Signs

- ANNONSE -

Det britiske mesterskapet inneholder svært krevende løp på både grus og asfalt. Andre nordmenn som har konkurrert der tidligere, som for eksempel Steve Røkland og Sindre Furuseth, har uttalt at veiene på de britiske øyer har en helt annen karakter enn hva vi er vant til hjemme i Norge.

Derfor tenker også Åhlin at dette er et utmerket mesterskap å utvikle seg som sjåfør i, uten at det trenger å være voldsomt mye mer kostbart enn andre nasjonale mesterskap.

Likevel vil rallytalentet fra Karlstad prøve å få til noen løp på «hemmaplan».

– BRC føles som et selvsagt valg for årets satsing, der vi føler oss klare til å kjempe om tittelen. Vi kikker også på mulighetene for å kjøre noen SM-runder her hjemme i Sverige, og det ville vært kult om vi kunne kjempet om seieren i South Swedish Rally, sier Åhlin.

Eriksen legger heller ikke skjul på at denne satsingen blir en spennende utfordring for ham som kartleser, spesielt med tanke på det britiske mesterskapet.

– Mesterskapet ser veldig interessant ut. Jeg har veldig sansen for å lese på våte grusveier, men jeg har ikke så mye asfalterfaring, så dette blir en skikkelig utfordring meg. Nå gleder jeg meg veldig til å ta fatt på dette, sier Eriksen.

Men først skal han lose barndomskompisen Frank Tore Larsen gjennom Numedalsrally, og er på forhånd en av kandidatene til totalseieren i årets siste NM-runde på snø.

Et innlegg delt av Fredrik Åhlin (@fredrikahlin)