Her kan det bli enda flere ledige WRC-seter neste sesong


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Citroën vil ha Sebastien Ogier, og Ott Tänak kan være på vei til Toyota.

«Silly season» fikk tirsdag sesongens hittils største nyhet ved at Andreas Mikkelsen er klar for Hyundai ut året, og det er nærliggende å tro at de gjennom høsten skal snakke sammen om en mer forutsigbar avtale for de kommende sesongene.

Dette i kjølvannet av spenningen rundt hvorvidt Mikkelsen fremdeles var aktuell for Citroën i asfaltløpet i Spania om en måned, etter resultatene han leverte på Tyskland på samme underlag for den franske bilfabrikanten.

Citroën: – Han er førsteprioritet

Uansett – Citroën har for lengst avskrevet 2017-sesongen rent sportslig og fokuserer på 2018-sesongen. Og nå åpner teamsjef Yves Matton for å hente tilbake Sebastien Ogier, ifølge den tyske rallyavisen Rallye-Magazin. Ogier har også uttalt selv at han kun blir værende hos M-Sport dersom de klarer å skaffe seg full fabrikkstøtte fra Ford igjen.

– Han er førsteprioritet hos oss, og vi har et mål om å få signert ham igjen, sier Matton til avisen.

Det betyr at det åpner seg for et nytt ledig sete hos M-Sport dersom Malcolm Wilsom ikke klarer å beholde den firedoble verdensmesteren fra Frankrike. Men Wilson er også i trøbbel for å beholde sitt andre stjerneskudd, esteren Ott Tänak, som har fått sitt store gjennombrudd med sine to første seire denne sesongen.

- ANNONSE -

Kan kjøpe ut Tänak

Toyota skal være på pletten, både ifølge flere utenlandske medier og ifølge flere uavhengige kilder som Parc Fermé har vært i kontakt med. Selv om Tänak har kontrakt med M-Sport ut neste sesong, så skal Toyota være villige til å finne en måte kjøpe ut Tänak på for å sikre seg esteren, også dette ifølge både Rallye-Magazin og våre kilder.

Med Hänninen ute av Toyota kan det se ut til at det finsk-japanske teamet kan stille meget sterkt for neste sesong, med vinnerførere i Jari-Matti Latvala og Esapekka Lappi som sikre kort.

Det vil også da bety at Ford og M-Sport plutselig står med to ledige seter. Vi kjenner foreløpige ikke til ståa rundt Elfyn Evans, men det er ikke grunn til å tro noe annet enn at waliseren er med videre i den blå ovalen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here