Her er Paddons bønn til rallyfansen etter dødsulykken


DEL
Hayden Paddon. (Foto: Simen Næss Hagen)

Ber fansen ta vare på seg selv og slutte å spekulere.

I et sterkt og rørende brev via sine Facebook-sider, åpner Hyundai-stjerneskuddet seg om hvilke tanker han sitter igjen med etter at en 50 år gammel spanjol tragisk omkom da han ble påkjørt av Paddon på den aller første fartsetappen torsdag.

– For det første går våre tanker til familie og venner av tilskueren som var involert. Uavhengig av omstendighetene, så er dette noe vi aldri ønsker å se, skriver Paddon før han legger til:

– For det andre så er John (Kennard, kartleser, journ.anm) og jeg ydmyke for alle støttemeldinger vi har fått. Åpenbart så er tankene til familien det jeg bryr meg for nå. Å ikke kunne reise hjem til New Zealand akkurat nå gjør det litt mer krevende, men det er viktig at vi klarer å være sterke.

– Jeg vil også benytte sjansen til å be folk om ikke å spekulere i noe. Uansett hvordan ulykken skjedde, så hjelper det ikke å sette fingeren på verken det ene eller andre. Det aller viktigste er å lære av hva som har skjedd, og jeg forplikter meg til å samarbeide med FIA og arrangøren slik at dette aldri skjer igjen.

– I tillegg vil be rallytilskuere om, vær så snill, å være varsom på hvor dere plasserer dere, og respektere instruksene fra vaktene. Vi ønsker alle å nye denne underholdningen og kunne reise hjem til familien vår etterpå. Jeg ber også at hver og en rallytilhenger om å be andre flytte seg fra farlige posisjoner, til alles beste interesse. Sammen kan vi jobbe for at dette aldri skal skje igjen.

- ANNONSE -

– Til slutt, jeg ber om respekt fra media i disse tider, spesielt med hensyn til familie og venner av tilskueren. Utover dette ønsker jeg ikke så si noe mer eller stille opp til intervjuer på nåværende tidspunkt. Vi valgte å stå over resten av helgen i respekt for tilskueren, men vi vil komme tilbake i Rally Sverige med en ekstra hyllest.

– Tusen takk igjen for støtte fra alle og en hver og fra teamet. Det betyr virkelig mye!

Hayden