Grönholm-comeback i Rally-VM?


DEL
Marcus Grönholm i forbindelse med testkjøring av Toyota Yaris WRC i Finland. (Foto: Red Bull Content Pool)

Fabrikkteamet til Toyota ser gjerne for seg Marcus Grönholm i Rally Sweden i deres fullblods WRC-bil neste år.

Det er avisen Autosport meldte dette tidligere denne uken, hvor det igjen altså vil være snakk om å få Marcus Grönholm inn i en nymotens WRC-bil for et aldri så lite enkelt-comeback.

Allerede i fjor vinter var det spekulasjoner og konkrete diskusjoner om hvorvidt Grönholm faktisk ville bli å stille til start i Rally Sweden i en Toyota Yaris WRC, driftet av Toyotas fabrikkteam som har base i nettopp Finland.

Finsk rallylegende avskriver ikke comeback i Rally Sweden

Flere biler tilgjengelige

Tanken var at Grönholm kanskje skulle få denne kjøringen i 50-årsgave fra teamet ettersom han fylte 50 år uka før Rally Sweden. Grönholm og Mäkinen er også gode venner fra før i tillegg til at de konkurrerte i sammen i Rally-VM gjennom slutten av 90- og starten av 2000-tallet. Mäkinen selv vil i alle fall sette seg ned og se på mulighetene på nytt ettersom det ikke lot seg gjøre i år.

– Vi var for opptatte og hadde ingen biler tilgjengelig, så det ble vanskelig. Men vi skal snakke mer sammen igjen. Vi har flere karosserier tilgjengelige, sier Mäkinen til Autosport, optimistisk med tanke på å få Grönholm inn i en rallybil neste år.

- ANNONSE -

Det vil etter alle solemerker være snakk om Rally Sweden. Grönholm selv har uttalt at han ville foretrukket Sverige framfor hjemmebane på Rally Finland. Selv har han fem enkeltseire i Rally Sweden mens han har hele syv seire i Rally Finland.

– I Finland må du være så presis og eksakt over alle hoppene hele tiden, mens Sverige er et fint sted å kjøre og nyte løpet og ha det moro. Ved å kjøre i Sverige får jeg også den beste startposisjonen, slik at jeg kunne vært med og kjempet litt, sier Grönholm til avisen.

Tommi Mäkinen vil sette seg ned og jobbe for å få Marcus Grönholm til å kjøre Rally Sweden 2019. (Foto: Red Bull Content Pool)

Mäkinen er oppriktig optimist

Mäkinen kan i alle fall lett se for seg 50-åringen bak et WRC-ratt igjen, selv om mye har skjedd med både førernivået og ikke minst bilene siden Grönholm la opp aktivt etter 2007-sesongen.

Grönholm kjørte forøvrig oppvisning på Harju-etappen i Finland i fjor etter å ha testet bilen i fem kilometer, slik at han er ikke 100 prosent ukjent med bil.

– Han satte faktisk en veldig god tid på Harju, han var ikke langt unna bestetiden og hadde heller ikke maks effekt i bilen. Det ville vært fantastisk å se slike som Marcus i bilen. Han kan være veldig rask, spesielt i Sverige som er ett av løpene han elsker. Med litt testing så ville han vært god, og det ville vært herlig å se ham tilbake i det løpet etter at han har vunnet det så ange ganger, sier Toyotas teamsjef.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here