Fra WRC 2-plass til NM-ledelse

Ole Christian Veiby, her fra NM-runden på Sigdal for to uker siden. (Foto: Simen Næss Hagen)

Ole Christian Veiby er i storform om dagen.

(HADELAND): Lørdag ble det totalseier i Rally Hadeland, bare én uke etter at han tok tredjeplassen i WRC 2 i Rally Monte-Carlo.

Dagen før hadde forøvrig Johan Kristoffersson kjørt inn til SM-gull i sprint under SM-veckan i Sundsvall, før bilen ble fraktet til Hadeland natt til lørdag for at Veiby skulle få kjøre NM-runden.

Med tanke på startposisjon var det Eyvind Brynildsen som ble sett på som forhåndsfavoritt, og 30-åringen i sin nye Skoda innfridde forventningene helt til han snurret bort seieren. Da var det duket for ledelse, og til slutt seier, for Ole Christian Veiby, som startet som tredjemann på veien bak Henning Solberg og Mads Østberg.

– Vi har holdt oss midt i veien og ikke gjort noen store feil. Vi har ikke funnet helt ut av utfordringene vi hadde på Sigdal, da bilen var altfor myk. Men nå passet forholdene bedre til en myk bil, men vi har fortsatt litt å jobbe med for å få bilen helt optimal på snø, sier Ole Christian Veiby til Parc Fermé.

Nå har han tatt over NM-ledelsen etter Henning Solberg, men det er fortsatt uvisst om Veiby satser full NM. Han er påmeldt til Numedalsrally, i samme bil som han bruker i Rally Sweden, men Aurskog-Høland Rally kolliderer med VM-runden i Portugal.

– ANNONSE –

Nå er det imidlertid fullt fokus på VM-runden i Sverige om to uker.

– Der må vi gå for å vinne, syns jeg. Det blir ikke flere løp før den tid, men det blir en siste test mandagen før løpet, sier 22-åringen fra Kongsvinger.

Forøvrig kjørte Mads Østberg inn til en andreplass, noe som må sies å være godkjent med tanke på at han hadde store problemer med oppsettet på bilen i tillegg til at han startet tidlig. Tredjeplassen gikk til Solberg.

I de andre klassene var det Lars Martin Stensbøl som tok hjem seieren for nyere forhjulsdrevne rallybiler, 1:37,7 foran unggutten Ola Nore Jr og snaue fem minutter foran Morten Storsveen.

I de nasjonale klassene ble Stian Hafsengen best av de firehjulsdrevne rallybilene, hvor han totalt også kjørte inn til en 10. plass totalt. På plassen bak, og dermed raskeste tohjulsdrevne nasjonalbil, havnet Anders Kjær.