Formel 1-stjerne med rallydebut i WRC-bil


DEL
Valtteri Bottas. (Foto: Paul Ripke)

Mercedes-profil Valtteri Bottas skal forsøke seg i en av verdens raskeste rallybiler på noen av de raskeste vinterveiene.

Tirsdag ble det kjent at finske Valtteri Bottas skal bytte ut asfalt og Formel 1-bil med snø og raske rallyveier da han får muligheten i en moderne WRC-utgave av Ford Fiesta.

Rallydebuten skal skje på hjemmebane, nærmere bestemt Arctic Lapland Rally i slutten av januar, med Marcus Grönholms tidligere kartleser Timo Rautiainen i kartleserstolen. Dette er et raskt vinterløp der fjorårets totalvinner, Eerik Pietarinen, hadde en snittfart på 118 kilometer i timen med en R5-bil.

Det er det finske bilsportforbundets prosjekt kalt «Flying Finn – Mission in Lapland» som dette stuntet er basert på, hvor finske Formel 1-stjerner som Keke Rosberg, Mika Hakkinen, Heikki Kovalainen og Kimi Raikkonen også har forsøkt seg på liknende utfordringer. Sistnevnte ble forøvrig en fullverdig WRC-fører i 2010 og 2011.

– Dette er en unik mulighet for å få en smak på rallyverdenen, og jeg må takke alle som gjør dette mulig. Det blir et helt nytt terrotorie for meg, da jeg aldri har noen erfaring med en WRC-bil fra før. Når man er en racerfører slik jeg er så gir man alltid full gass uansett hva slags bil man kjører, sier en entusiastisk Valtteri Bottas i en pressemelding.

Han har vært ett av de større kometene i Formel 1 de siste årene, med flere sterke resultater for Williams før han de siste to sesongene har kjørt for topplaget Mercedes. I fjor ble det to seire og sølvmedalje i Formel 1-mesterskapet før han i år har hatt en tyngre sesong der han ble nummer fem sammenlagt uten å vinne et løp.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here