Forbudt å gå på etappene 30 minutter før første bil


DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Strenge sikkerhetstiltak inn mot Rally Sweden førstkommende helg.

Den svenske VM-runden er like rundt hjørnet og fokuset på sikkerhet blir stadig større. I Rally Monte-Carlo ble en av fartsprøvene utsatt noen minutter som følge av tilskuerutfordringer, og arrangøren i Rally Sweden maner til sunn fornuft ute i skogen for å unngå utsettelser og i verste fall kanselleringer.

Et av de strengere sikkerhetstiltakene i år fra FIA er at det er null-toleranse om å bevege seg i løypa innen en halvtime før første bil kommer.

– Kravet er kommet fra FIA og gjelder alle løp, sier sikkerhetssjef Stig Rune Kjernsli til Parc Fermé.

Dermed har både tilskuere og arrangør nye utfordringer for å følge sikkerhetskravene som stilles fra det internasjonale bilsportforbundet.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er best av Henning og Oscar i pølsespising
LES OGSÅ: Sjekk Mads Østberg herje i C3 WRC for første gang på snø

- ANNONSE -

Likefullt skal flere av tiltakene virke forebyggende, spesielt fordi høyde brøytekanter og generelt enorme mengder med snø gjør det både vanskeligere å høre bilene i god tid, og ikke minst komme seg ut av løypa tidsnok dersom man beveger seg samtidig som en bil er på vei.

Det er kjørt på spor eller stier fra adkomsten til publikumsområdene. Men det kommer jo til å bli vanskeligere å flytte seg mer rundt når det er mellom 1-1,5 meter med snø, sier Kjernsli.

– Vil det være mulig å gå ut via etappen etter oppsamler mellom «loopene»?

– Den historiske klassen følger rett etter WRC, og det kan jo komme biler tettere enn ett minutt imellom. Vi anbefaler derfor å benytte publikumsområdene som er tilrettelagt, og bli der, sier sikkerhetssjefen.

Det er ventet mellom 100.000 og 150.000 tilskuere, der det offisielt pleier å bli telt opp over 200.000 tilskuere gjennom helga. Der kan samme tilskuer riktignok bli telt opp flere ganger.

Stig Rune Kjernsli, sikkerhetssjef og assisterende løpsleder i Rally Sweden. (Foto: Simen Næss Hagen)