Forbereder seg til R5-program for Citroën utenom WRC-løpene

DEL
Mads Østberg i Citroën R5-test før Rally Portugal. (Foto: Fabio Leite)

Mads Østberg får flere arbeidsoppgaver for det franske teamet, og mest sannsynlig blir han også å finne i Norge med deres C3 R5.

Til helgen er det duket for nok en VM-runde da sirkset vender tilbake til Europa og Portugal som neste på plakaten.

Her vant Mads Østberg i 2012, det som foreløpig er hans eneste VM-seier på CVen. Inn mot årets utgave av den portugisiske VM-runden har han kjørt test for Citroën, men med deres helt nyutviklede R5-bil.

Mads er lettet over å ha sikret seg flere WRC-løp for Citroën

I avtalen som han har forlenget etter Rally Sweden innebærer det blant annet testing, og også løp, med deres nye bil i det som er toppklassen i flere nasjonale og regionale mesterskap.

– Først og fremst kjørte jeg nå for å sjekke at den er bra, noe jeg kan bekrefte at den er. I hvert sall sammenliknet med Fiesta R5. Så dette blir nok et bra alternativ til de løpene jeg ikke får i WRC-bil, sier Mads Østberg til Parc Fermé, som håper å presentere et program for denne bilen etter Rally Portugal.

- ANNONSE -

– Innebærer det at du vil ta med bilen hjem til Norge for å kjøre den her også?

– Det vil høyst sannsynlig skje, sier Østberg, som utover det ikke vil kommentere hva som eventuelt er planen med R5-kjøringen.

Målet er å få så mange løp som mulig i WRC, men Parc Fermé kjenner til at både Rally-EM og utvalgte WRC 2-løp er høyaktuelt i C3 R5, men Østberg skal som sagt komme tilbake til med en konkret plan om hva som blir kjøring ved siden av WRC-sjansene han får.

Uansett – Rally Portugal til helgen er et løp han kjenner godt, men samtidig et viktig løp for han å fullføre denne helgen. Østbergs ambisjon er å komme blant de seks beste uten å ta for store sjanser, før han vil «gønne» på i Rally Sardinia i midten av juni.

– Det er lenge siden Rally Sweden, så det blir viktig å bruke disse to løpene fornuftig. Portugal blir nok et løp med mindre risiko og mer fornuftig kjøring, så blir Sardinia stedet hvor jeg vil pushe, sier 30-åringen, som håper å kjempe om pallplass på den italienske øya om en snau måned.

Én kommentar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here