Folket vil ha disse utøverne opp på VG-lista

DEL

Riksavisens tradisjonsrike kåring har vist at norske bilsportutøvere er mer populære enn juryens avgjørelse.

I 2003 gjorde Petter Solberg rent bord i alt av kåringer og prisutdelinger. Ikke så rart, det er jo første og eneste gang vi har hatt en verdensmester i rally. Og rallycross-gullene har ikke fått samme status riktig enda.

Så – 2016 var året hvor vi fikk to bronsemedaljer i offisielle verdensmesterskap, vi har en nordmann som er ubestridt i verdenstoppen i sladding, og vi har en 20-åring fra Østfold som kanskje er den raskeste nordmannen vi har på asfalt.

Vi snakker selvfølgelig om Andreas Mikkelsen (rally), Andreas Bakkerud (rallycross), Fredric Aasbø (drifting) og Dennis Olsen (baneracing). Og der juryen plasserte dem på henholdsvis 24.-, 43.-, 58.- og 95.-plass, så er folkets rangering følgende:

8. plass – Andreas Bakkerud
11. plass – Fredric Aasbø
21. plass – Dennis Olsen
23. plass – Andreas Mikkelsen

Selvfølgelig har delinger i sosiale medier og liknende spilt en viss rolle her, men det gjelder forsåvidt allerede utøvere og det vitner også om at de norske kandidatene har gode klaner med supportere samtidig som deres prestasjoner blir godt anerkjent sammen andre store idrettsnavn som Mats Zucarello Aasen, Petter Northug og Cecilia Brækhus.

- ANNONSE -

- ANNONSE -

- ANNONSE -

Sjekk ut VGs fullverdige liste her, og se hvem bilsportutøverne menger seg med!