Flere WRC-førere uteblir i sesongfinalen i Australia


DEL
Dani Sordo. (Foto: Red Bull Content Pool)

To av fabrikkførerne står over årets siste løp.

I mellomtiden skal Rally Wales arrangeres om en og en halv uke, men WRC-sesongen drar seg til for fullt, og etter Wales skal VM-teamene sendes «downunder» til Australia.

Men det blir uten to av årets fabrikkførere.

Samtidig som Hyundai-sjef Michel Nandan avkrefter at Sebastien Ogier blir å finne i det koreanske teamet neste år, forteller han også til Rallye-Magazin at Dani Sordo ikke blir å finne på startlisten i Australia. Dermed er sesongen over for spanjolen etter Rally Wales, hvor han skal kjøre teamets fjerdebiler.

LES OGSÅ: Sordo «degraderes» når Hyundai stiller med fire biler i Wales

Sordo har vært en stabilpoengplukker for Hyundai i år, og ligger på 5. plass i sammendraget og er eneste fører som har tatt poeng i samtlige WRC-løp i år. Og prestasjoner ligger ikke bak vurderingene for at Sordo står over Australia.

- ANNONSE -

– Det handler om logistikken. Ideelt sett skulle vi sendt fire biler ned, men vi kan bare bruke tre. Og da prioriterer vi Thierry Neuville fordi han sikret oss pallen her i fjor, Andreas Mikkelsen vant her i fjor, og vi har sett at Hayden Paddon har gjort det bedre og bedre for hvert år her nede, sier Hyundai-sjefen.

Juho Hänninen fra Rally Spania. (Foto: Red Bull Content Pool)

I tillegg ble det klart at Toyota sender kun to biler ned til Australia. Og det er Juho Hänninen som må melde pass for the finsk-japanske teamet.

PF-bloggen: Slakteofrene vi syr igjen etter fenomenal innsats i Spania

Den tyske avisen spekulerer nå i at Hänninens WRC-karriere er over, selv om han har vært beste Toyota-fører de siste to løpene. I Australia skal han få en med administrerende rolle i tospann med Tommi Mäkinen, skriver rallyavisen.

I tillegg er ganske så klart at Mads Østberg, som eneste rene privatfører med en WRC-bil, står over Australia. Wales blir dermed nordmannens siste WRC-løp denne sesongen, der han denne gang skal ha med seg svenske Emil Axelsson i kartleserstolen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here