Føler seg snytt av M-Sport etter nok en problematisk helg


DEL

Foto: OneBet Jipocar World Rally Team Foto: OneBet Jipocar World Rally Team

Mads Østberg mener kommunikasjonen bør være bedre mellom M-Sport og hans eget team.

Det blir bare nesten for østfoldingen, som i Rally Sardinia tidlig i løpet snuste på lukta av seierspallen. Og når alt går som det skal, så har Østberg vist at han ikke har glemt å kjøre bil, tross en noe amputert begynnelse på 2017-sesongen.

Nå letter han på sløret og føler seg lei av det en kan tolke som en direkte konkurranse mot det som på papiret er hans eget team.

– Jeg føler meg litt snytt av M-Sport. Det må jeg innrømme. Så nå må teamene oss i mellom snakke litt bedre sammen, slik at vi sammen kan få Ford høyt opp på lista, sier en åpenhjertig Mads Østberg til Parc Fermé.

Han måtte ta til takke med en 7. plass i Sardinia, men riktignok ble han beste nordmann da Andreas Mikkelsen også hadde sitt å stri med i Citroën-debuten som endte med plassen bak Østberg.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Røft på røffe veier for de norske WRC-gutta på Sardinia

OneBet-føreren mener dog at problemene, eller rett og slett barnesykdommene han til stadighet opplever, kunne vært unngått dersom M-Sport etter hans oppfatning kunne vært mer samarbeidsvillig.

– Vi har fremdeles mye å finne ut av med bilen. Det er mye som ikke fungerer optimalt, men vi må selv finne ut løsningene i stedet for å få kunnskap om dette fra M-Sport. Derfor håper jeg vi kan snakke mer sammen, sier Ford-føreren.

Foto: OneBet Jipocar World Rally Team Foto: OneBet Jipocar World Rally Team

Bærebruene skal ha vært en svakhet som M-Sport selv har funnet ut av og rettet opp i, mens Østberg har hatt dette problemet uten å ha fått opplysninger og veiledning fra M-Sport.

– Vi hadde blant annet problemer med bærebruene som vi ikke har klart å fikse opp i. M-Sport hadde samme problemer først, men de fant en løsning på det som ikke vi har enda.

LES OGSÅ: Kris(e) Meeke med statistikk som ingen førere eller team vil se

Men i stedet for å gå rundt og være bitter på sin gamle arbeidsgiver, og nå leverandør av rallybil, så åpner han opp for at det kun er enkel kommunikasjon som kan gjøre situasjonen lettere for nordmannen og OneBet Jipocar World Rally Team.

– Jeg håper at vi kan sette dette på en eller annen konto for dårlig kommunikasjon. Jeg og teamet mitt skal i alle fall forsøke å få til en god dialog med M-Sport om dette.

– Du har jo tidligere gitt uttrykk for at du ikke er spesielt begeistret for M-Sport. Kan det ha hatt noe å si?

- ANNONSE -

– Det vet jeg ikke, men jeg vil i alle fall tro at de har interesse av å ha flest mulige Ford-biler så høyt som mulig på resultatlistene, sier Østberg.

Parc Fermé har forsøkt å få en kommentar fra M-Sport, men har foreløpig ikke lykkes å få respons fra teamet.