Fire nordmenn måtte bryte – Olsen beste nordmann i Tyskland


DEL
Arnt Gustav Olsen ble beste nordmann i Lausitz Rally. (Foto: Simen Næss Hagen)

Seks norske ekvipasjer stilte til start i Lausitz Rally, men bare to fullførte. Slik gikk det med dem.

Finaleløpet i «Central Rally Trophy» er en populær destinasjon for norske rallyførere, og arrangøren legger også til rette for å skaffe norsk deltakelse i dette løpet. I år stilte hele seks norske biler til start, men det skulle ikke gå like bra sportslig denne gang.

Storfavoritt Anders Grøndal var tilbake igjen etter den stygge krasjen i Rally Hedemarken. Litt rattrust første dagen gjorde at Grøndal denne gang ikke hang helt med slik han har gjort de siste årene. Og med sykdom i utvikling gjennom løpet, valgte Grøndal å stå over den siste etappen.

Gullsanker Grøndal er motivert til å bli historisk i norsk bilsport

Drammenseren har i flere år kjempet mot den lokale helten Matthias Kahle, og innbyrdes har de fire seire hver i løpet. Det var tyske Fabian Kreim som totalvant årets utgave hvilket betyr at det fortsatt står uavgjort og 4-4 i den interne kampen mellom Grøndal og Kahle.

I toppklassen stilte tradisjonen tro Arnt Gustav Olsen også opp, og med kartleser Rune Eilertsen ble de beste norske bil ved å kjøre inn til en niendeplass totalt, åtte minutter bak vinner Kreim.

- ANNONSE -

I den tohjulsdrevne klassen, internasjonalt kalt RC4, var også brødrene Lars Martin og Mads Ola Stensbøl på plass. De nybakte norgesmesterne skulle for første gang måle krefter utenfor Nordens grenser, og det så lenge lyst ut der de lenge stabiliserte seg på en andreplass i klassen.

Dessverre pådro de seg en punktering og tapte over fire minutter på nest siste etappe, i tillegg til at de slet med bensintilførselen på bilen og tapte verdifull tid på siste etappe. Dog fullførte de, og sammen med Olsen var Stensbøl-brødrene de eneste nordmennene som fullførte.

Tre andre nordmenn var også klare for tysk rallyeventyr. Men både Bjørn Bækkevold, Rune Kittelsen og Kenneth Trysnes måtte alle bryte i tillegg til Grøndal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here