Brynildsen fornøyd tross en krevende start på EM-sesongen

Asfaltfølelsen var naturlig nok rusten etter fem år siden sist.

Publisert

EM-runden på Kanariøyene denne helgen var Eyvind Brynildsens første for sesongen, der han har plukket seg ut fire EM-løp som han skal kjøre.

Eyvind Brynildsen. (Foto: Thomas Fenetre / DPPI)

For anledningen hadde han med seg Torstein Eriksen som kartleser, og sammen ble det «bare» en niendeplass totalt i løpet. Det høres for lite ut til en som har gullambisjoner i mesterskapet, men Brynildsen har sin forklaring på hvorfor det ble et vanskelig løp.

– Motiverende

– Vi gjorde to fatale dekkvalg som var feil på fredag som resulterte i at vi tapte 45 sekunder. Lørdag fant vi endelig mer ut av oppsettet på bilen, og etter lunsj gikk det mye bedre, sier Brynildsen til Parc Fermé.

Kjøringen kom seg utover lørdagen med blant annet en tredje bestetid på nest siste etappe som bestenotering. Utover det lå han stabilt inne på topp 10, og klatret også etterhvert to plasser etter å ha ligget lenge på 11. plass fra fredagens mislykkede dekkstrategi.

– Dette er helt klart motiverende. Sist jeg kjørte på asfalt var i 2013, og sist jeg satt i bilen var i Wales i oktober, så totalt sett syns jeg dette var et bra resultat, sier 30-åringen.

Sindre dominerte i Tyskland

En annen nordmann som derimot begynner å få det ordentlig til på asfalt, er Sindre Furuseth, som denne helgen kjørte nok et nytt løp i det tyske mesterskapet for å lade opp til sin EM-sesong i juniorklassen.

Sindre Furuseth her fra ADAC Cimbern Rally tidligere i paril. (Foto: Privat)

Av totalt 13 etapper tok han hele 11 etappeseire i klassen, som bestod av både nyere og eldre tohjulsdrevne rallybiler. Han, og for anledningen kartleser Veronica Engan, hadde en ledelse på et minutt og 37 sekunder da de punkterte og tapte over to minutter på den syvende etappen av Rally Sulinger.

Furuseth brukte tre etapper på å kjøre seg opp i ledelse igjen og vant til slutt komfortabel med 42 sekunder inkludert punkteringen.

24-åringens første EM-runde blir Rally Roma i midten av juli, som også går på asfalt.