Edvall til topps – men nå gir han seg mens leken er god


DEL
Edvall Martin Stenberg på vei mot NM-gull i skogene rundt Hamar. (Foto: Morten K. Larsen/KL Media)

Etterlengtet NM-gull i rally erstattes nå med fokus på rallycross, med «junior» i hovedrollen.

Han har de siste årene både imponert og sjarmert enhver rallysupporter på skogen med en blodstrøken Ford Escort Mk2 som han har danset rundt både grøfter og brøytekanter, og i helgen avsluttet han rallyrumbaen med et NM-gull. Mange sender også en ekstra tanke til Stenberg med tanke på brannen han ble utsatt for i fjor sommer, og hvordan han har kommet seg tilbake på rekordtid.

– Det er jo helt utrolig å få med seg ett NM-gull etter mange år med rally og diverse nedturer. Og da spesielt brannen, sier en noe betuttet Edvall Martin Stenberg til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Slik blir den spennende innspurten i Rally-NM

Mistet fokuset

Gullet fikk han og kartleser Trond Håvard Østheim forøvrig servert allerede på SS1 da Mads Peder Hvambsahl la sin Volvo 940 på siden, og denne beskjeden fikk han på transportetappen på vei til SS2.

– Vi mistet da fullstendig fokus og sleit med og få opp tempoet. Vi er ikke fornøyd med egen kjøring på Hedemarken, men resultatet ble jo likevel veldig bra, sier hadelendingen videre.

- ANNONSE -

Edvall Martin Stenberg, her etter seieren på Sigdal i NM-åpningen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det skilte seks poeng mellom Stenberg og Hvambsahl før løpet, i Stensbergs favør. Vidar Nordbø på bronseplass hadde ingen teoretiske sjanser til å ta opp gullkampen, så dermed ble resten av løpet en parademarsj.

Det ble en annenplass i klasse 11, og beste nordmann her, og sammen med klasse 10 så ble han nummer fire. Likevel beste nordmann, så poengmessig i NM så ble det en klasseseier for Stenberg, til tross for det som ble et vanskelig løp å holde fokus på.

I videoen under kan du bli med Stenberg og Østheim på den legendariske Rokosjøen-etappen:

https://www.youtube.com/watch?v=qdjoJYKcaUs

LES OGSÅ: Smadrer bilen i gårdsplassen – ender opp med latterkrampe

Vil prøve noe nytt

Men nå er det også slutt i rallyløypa for en liten stund. Etter at gullet er i boks ønsker Stenberg nå å føre bilsportarven videre i familien ved å hjelpe sønnen Martin (15). Så fra nå vil det gå i rallycross, og hjemme har han rallycrossbiler stående både til seg selv og til sønnen.

– Jeg gir meg for å være med han og samtidig prøve noe annet selv. Målet er og være med i toppen der om et par år, sier Stenberg.

– Skal du da selge rallybilen din?

– Jeg er litt usikker på om jeg kommer til og lufte den for salg, men budet skal være veldig godt før den blir solgt, sier 41-åringen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here