Dobbeltpunktering ødela seiersmulighetene i Australia

Veien ble kort fra himmel til helvete for Andreas Mikkelsen.

På den andre etappen av dag to i Australia gikk det galt for nordmannen. Etter bare to kilometer ut på prøven traff han en kant hvor han trodde han «kun» punkterte på bakhjulet. Det viste seg å være en dobbeltpunktering på begge sider av bilen, og i bilen hadde Mikkelsen kun ett reservedekk med.

LES OGSÅ: Setter konkurrentene fullstendig på plass etter første dag

Bilder som ble lagt ut på Twitter kort tid etter målgang viser en bil i filler som følge av punkteringen, og i mål var det en knust Mikkelsen trillet inn til tidskontrollen. Tidstapet i mål var på ett minutt og 40 sekunder, men med halvparten av dekkene ute av funksjon så hadde Mikkelsen og kartleser Anders Jæger noe annet valg enn å kaste inn håndkledet.

Rally Australia / dag 2
1) Thierry Neuville / Hyundai / 2:05:11.6
2) Jari-Matti Latvala / Toyota / +20,1
3) Ott Tänak / Ford / +40,6
4) Craig Breen / Citroën / +1:05,2
5) Hayden Paddon / Hyundai / +1:21,1
6) Sebastien Ogier / Ford / +1:48,2
7) Stephane Lefebvre / Citroën / +3:00,2
8) Elfyn Evans / Ford / +3:25,3
9) Esapekka Lappi / Toyota / 4:20,3
10) Nathan Quinn / Mitsubishi / 17:35,2

Taktikken var å spare på dekk med mykere gummiblanding, og brukte derfor et hardere sett på framdekkene, samtidig som de hadde med seg kun ett reservehjul. Mikkelsen kalkulerte med at det ikke burde være noe problem å bruke utsiden på veien i høyresvingen selv om han kom litt raskere enn optimalt.

– ANNONSE –

– 9 av 10 ganger så går det helt fint, men i dag så gikk det ikke – blant annet fordi det skjedde så tidlig etter start og dermed lite dekktrykket. Det førte til at vi fikk en dobbelpunktering, med bare ett reservehjul i bilen var det game over for vår del, sier en skuffet Andreas Mikkelsen i sin egen pressemelding.

(Foto: @World/Even Management)

Dermed får ikke nordmannen gjentatt bedriften fra i fjor ved å avsluttet året med seier, og 2017-sesongen han selv har omtalt som «frustrerende» endte dermed på verst tenkelig vis for Mikkelsen. Han kjørte meget sterkt fredag og ledet med over 20 sekunder før dag to i VM-finalen, etter å ha tatt fem av åtte etappeseire innledningsvis.

Han restarter imidlertid til siste dag (starter lørdag kveld norsk tid), og uten at det har noe å si i sammendraget, kan han i det minste kjempe om Power Stage-poeng.

– Da skal vi i hvert fall forsøke å avslutte med stil, forsikrer han.

I stedet er det lagkamerat Thierry Neuville som har tatt over ledelsen og er på god vei til å sikre sølvmedaljen foran Ott Tänak. Belgieren leder med drøye 20 sekunder på Jari-Matti Latvala og 40 sekunder ned til Tänak.