Dette er bilmerket som de fleste rallyførerne foretrekker


DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Ett bilmerke skiller seg ut i de norske skogene, enten du kjører nasjonal eller internasjonal klasse.

Derfor er det kanskje ikke så vanskelig å gjette seg til at det er merket Ford vi snakker om. Parc Fermé har tatt en rask gjennomgang av startfeltene hittil i de fire NM-rundene som er kjørt, etter at vi kunne registrere at 19 av 80 påmeldte rallybiler i Aurskog-Høland rally er av merket Ford.

I toppklassen, som vi forbinder med R5-klassen, er det Fiestaene som gjelder, i den såkalte R2-klassen finner vi alltids en Fiesta der også, og i samme konkurranseklasse finner vi også den særdeles anerkjente Fiesta ST, som nå begynner å tre inn i de nasjonale klassers rekker.

LES OGSÅ: Så mye koster de billigste og dyreste NM-løpene i rally
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Og apropos nasjonale klasser, så er det én modell som gjelder her – og det er selvfølgelig Escort. Vi har Mk1 og Mk2 med tohjulsdrift, mens Mk5 kan være å finne med firehjulsdrift i klasse 13. I tillegg har også en rekke Ford Sierraer markert seg, og noen ganger kan vi også være så heldige å spotte både en Puma og en Cortina.

- ANNONSE -

Ikke at det er noe ekstraordinært i seg selv med mange Ford-biler til start, men dersom Aurskog-Høland Rally er representativt for NM-startfeltet, så skal altså hver fjerde rallybil på startfeltet i NM-løpene være av bilmerket som har sin opprinnelse fra statene.

LES OGSÅ: Slik kan det bli mer attraktivt å være frivillig i norsk rally
Og det stemmer bra. Under får du en oversikt over hvor mange bilmerker av typen Ford som har stilt til start i NM-rundene, ifølge de offisielle startlistene fra hver arrangør:

Sigdalsrally: 67 påmeldte, 21 Ford-biler – nesten hver tredje bil.
Rally Finnskog: 67 påmeldte, 16 Ford-biler – så å si hver fjerde bil.
Numedalsrally: 107 påmeldte, 29 Ford-biler – mellom hver tredje og hver fjerde bil.
Rally Sørland: 84 påmeldte, 18 Ford-biler, mellom hver fjerde og hver femte bil.
Aurskog-Høland Rally: 80 påmeldte, 19 Ford-biler – så å si hver fjerde bil.

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen