Derfor ønsker VG å teste ut potensialet for norsk rally


DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

I år skal Rally-NM presenteres i ny drakt. Nå forklarer VG hvorfor de ønsker å være forsøkskanin.

Til tross for at det kreves et eksklusivt VG+-abonnement for å få sett Rally-NM denne sesongen, så er mottakelsen i sosiale medier mer positiv enn hva mange muligens hadde sett for seg med tanke på betalingsmuren.

Selv om rekkevidden etter all sannsynlighet ville vært større om VG valgte å vise Rally-NM på åpne kanaler, stoler de på at bredden av det norske rallypublikumet er villig til å betale for å se på løpene to dager etter at de har godt.

– Vi er glad for å ha sikret oss rettigheten. Vi tror omfanget er passende. Vi kan treffe mange som vi ellers ikke treffer. Rally er jo noe som opptar mange, men som det dekkes veldig lite av i de etablerte mediene. Så vi er spente på om det er et potensial i rally som er uforløst, sier sportssjef i VG, Øyvind Brenne, til Parc Fermé.

Han ønsker ikke garantere at det vil bli en vesentlig bredere interesse enn det er fra før av norsk rally ved at de skal vise Rally-NM i det formatet som Nordur Film velger å produsere sendingene i. Men han håper at de kan være med å stimulere til enda bedre rekruttering og interesse i grasrota for å begynne med rally og bilsportgenerelt.

– For å få en folkebevegelse, som for eksempel sjakk, så må vi ha noen internasjonale enere. Dog hadde ingenting vært bedre enn det. Men da må vi ha folk som vinner. Nasjonale vinnere alene i NM i rally er ikke nok i seg sjøl, men dette kan være et sted man blir kjent før man tar steget videre, sier Brenne.

- ANNONSE -

For at VG skal forsøksvis få mest mulig igjen for produktet deres, er det nå en viss forventning – deriblant fra Norges Bilsportforbund – at de også kommer til å dekke norsk rally enda mer på de redaksjonelle flatene. Der maner Brenne imidlertid til noe tålmodighet.

– Vi kan jo ikke love gull og grønne skoger. Det er mye som er viktig for VG å dekke på en begrenset plass på forsiden. Men vi forplikter oss til magasinet for å løfte det. Vi må fortsatt forholde oss til nyhetskriteriene, men bevisstheten for norsk rally og norsk bilsport vil være større. Så må vi se an, selvfølgelig – både hvordan interessen er og hva vi klarer å få ut.

– Så det er ikke gitt at man nødvendigvis får mer journalistikk rundt rallyen enn hva dere allerede dekker?

– Sammenlikner man med 2018 eller 2017, så blir det helt sikkert mer. Men vi må ikke glemme at det fortsatt er mye annet som skjer for oss disse helgene, sier han.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here