Derfor nektet Mikkelsen å snakke med media etter drama-lørdagen

DEL
Andreas Mikkelsen. (Foto: Hyundai Motorsport GmbH)

Førere og biler faller som fluer i Rally Tyrkia. Den eneste blant ulykkesfuglene som slapp med restart var Andreas Mikkelsen. Men bare såvidt.

Thierry Neuville er ute. Sebastien Ogier er ute. Esapekka Lappi er ute. Mads Østberg er ute. Craig Breen er definitivt ute etter at bilen brant opp på transportetappen.

I tillegg brøt Elfyn Evans og Khalid Al Qassimi fredag, men har overlevd restarten lørdag.

En som også var «døden nær», bruttmessig og ikke bokstavelig talt skal sies, var Andreas Mikkelsen. Og det på verst tenkelig tidspunkt. Selv om han kan prise seg lykkelig over at han slapp tidsstraff fra å bryte flere etapper.

Ødelagt drivaksel

Men da Neuville først måtte bryte etter ødelagt hjuloppheng foran på SS9, og Sebastien Ogier sjekket inn for sent på SS10 etter reperasjoner langs veien og senere kjørte av, så var det Andreas Mikkelsen som klatret tilbake til ledelsen igjen – blant annet etter en kanontid og etappeseier på SS9.

Alt lå dermed til rette for at han kunne begynne å kjøre for sin første seier på nesten to år.

- ANNONSE -

Østberg brøt for andre dag på rad

Så skjer det som var et verst tenkelig scenario – men likevel ikke overraskende scenario til Rally Tyrkia å være på den 11. etappen.

Andreas Mikkelsen mister all drivkraft på framhjulene, og taper over ett minutt og 40 sekunder på dette, og det på dagens lengste fartsprøve. Nesten forgjeves repareres det for harde livet på transportetappen etterpå, hvor han sjekker inn 20 minutter for sent på neste etappe og dermed får over tre minutter tidsstraff.

I tillegg tapte han to minutter bare på kjøringen som følge av kun bakhjulsdrift på SS12 og 13.

– Beklager

Skuffelsen var enorm for den norske Hyundai-føreren. I målsonene etterpå ønsket han ikke å gi noen kommentarer til pressen.

Beklager at jeg ikke kommenterte etter de to siste prøvene, men jeg visste rett og slett ikke hva jeg skulle si. Jeg var så skuffa, sier Andreas i sin egen pressemelding lørdag kveld.

Kraftige påkjenninger i Tyrkia: – Helt på grensen av hva vi kan kjøre på

2018 har vært en tung sesong for ham. Tyrkia kunne bli den oppturen han trenger og lengter etter. I stedet skulle det bli nok et mareritt, selv om det gjenstår én tøff dag til før helgen kan konkluderes for nordmannnen

– Vi har hatt en vanskelig periode, og vi hadde en god ledelse før dette skjedde. Jeg følte vi hadde denne seieren mer eller mindre i lomma, så veldig kjipt at det må ende på den måten her. Jeg er temmelig skuffa akkurat nå.  Men vi er fortsatt i løpet, vi er på femte og det betyr viktige poeng for teamet, sier Mikkelsen videre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here