Citroën på vent med hvem som fortsetter ut sesongen


DEL
Andreas Mikkelsen legger ikke skjul på at han gjerne vil fortsette med Citroën-logoen på brystet på én betingelse – at kontrakten strekker seg over lengre tid. (Foto: @World/Even Management)

Førerne som blir nominert til Spania skal gi en indikasjon på fremtiden til det franske teamet.

Dermed er det spennende dager i møte, både for Citroën-fansen rundt omkring i verden, men ikke minst også for oss nordmenn.

For Andreas Mikkelsen er nøkkelen og jokeren i teamet, ved at han leverte årets nest beste prestasjon i teamet etter Kris Meekes seier i Mexico tidligere i år.

Men Meeke er nettopp den andre jokeren i teamet, og ikke det i en positiv forstand. En særdeles mislykket sesong, som toppet seg med at han ødela bilen på den første «Mikke Mus-etappen» i Rally Tyskland sist helg, har gjort at Citroën-teamet til og med ikke vil bekrefte om han kjører Rally Spania i begynnelsen av oktober.

Meeke måtte forøvrig bryte resten av løpet på fredag, men det var av tekniske årsaker og ikke førerfeil.

LES OGSÅ: Pallplassen som gir mersmak for det norske rallyhåpet

- ANNONSE -

Skal i dialog med flere

– September er en het fase for bilmarkedet, og vi vil bruke tiden nå på hvordan vi skal sette strategien framover og snakke med førere som kan hjelpe oss med å nå målene vi setter oss. Per nå er det ingenting som er bestemt, forteller Citroën-sjef Yves Matton ifølge Rallye-Magazine.

Med det gir han ingen indikasjoner, verken den ene eller andre veien, på hvem som stiller i den røde WRC-baronen på spanske trakter, men den tyske rallyavisen konstaterer at Stephane Lefebvre er «bankers» for Spania.

– Sjåførene vi nominerer for Spania skal bli en del av vår planlegging for framtiden, legger Matton til.

LES OGSÅ: Slik er Mikkelsen sin nøkkelposisjon for Citroën-teamet

Ønsker å signere permanent

Dermed er det høyst tenkelig at Mikkelsen er en het kandidat her etter det han presterte i Tyskland, samt at han har hatt en viktig hånd på verket i utviklingen av bilen som tidligere i år viste flere problematiske sider av seg.

Selv har Mikkelsen uttalt at han ikke lenger ønsker én-til-én-kontrakter per løp. Han ønsker seg noe permanent.

– Kontrakten med Citroen gikk ut i dag. Det er ikke aktuelt å skrive ny korttidskontrakt nå i høst. Nå går vi for avtale for flere år, sa Mikkelsen til VG etter Rally Tyskland.

Sammenlagt klatret Mikkelsen forbi Meeke og opp på en 11. plass totalt, mens det er Craig Breen som er beste Citroën-fører på sammenlagtlista med en 7. plass sammenlagt.

LES OGSÅ: Ofrer gullkampen i NM for å hjelpe Mikkelsen i VM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here