Brynildsens «payback» til Veiby etter sekundstrid på sørlandet

Og nå har 29-åringen festet grepet om NM-gullet.

Publisert

Kampen om den gjeveste NM-medaljen i norsk rally tilspisser seg, og med ett løp som gjenstår så er det kun to mann som har mulighet til å stå øverst på pallen etter NM-finalen på Hamar om en måned.

Eyvind Brynildsen og Anders Fredriksson, her fra Aurskog-Høland Rally tidligere i år. (Arkivfoto)

På Konsmo viste Eyvind Brynildsen godt tempo i sin helt nye Ford Fiesta R5 i konkurranse med Ole Christian Veiby, som har både WRC 2-seier og ledelse i det asiatiske mesterskapet på CVen denne sesongen.

Etter seks fartsprøver under den kompakte NM-runden på Sørlandet var fasiten klar: Brynildsen tok skalpen på Veiby med fattige 1,4 sekunder. Riktig nok en deilig «payback» til unggutten, som under Rally Finnskog i år knep 2. plassen foran Brynildsen med kun tre tideler.

– Dette var veldig gøy sett i sammenheng med hvor mye jeg har vært i stolen sammenliknet med Veiby, som har to VM-løp og ett i Asia. Kjedelig at hele ledelsen ble borte da bilen begynte å fjuske, men vi fikk ordnet problemet og klarte å ta han til slutt, sier Eyvind Brynildsen til Parc Fermé.

Før SS5 ledet Brynildsen med 13,6 sekunder på Veiby før problemene oppstod, og før den aller siste etappen skilte det kun syv tideler mellom gullkjemperne.

Kampen om siste pallplassen stod mellom Frank Tore Larsen og Anders Grøndal, men her var det Larsen som viste størst tempo, mens Grøndal leverte en heller svak forestilling på Konsmo.

Sammenlagt leder Brynildsen nå med 19 poeng på Veiby.

I klassen for tohjulsdrevne biler gjorde Lars Martin Stensbøl en sterk innsats og tok årets andre klasseseier, og ikke minst en god personlig revansje etter at han har hatt en ellers tøff debutsesong i en R2-bil. På Konsmo tok han Håkon Sveen Frøslid med 8,7 sekunder sammenlagt, og klatret samtidig opp på en 3. plass totalt i NM. Morten Storsveen leder her med 28 poeng på Frøslid, og er i praksis norgesmester allerede.

– Endelig! Det har vært en jevn fight gjennom hele dagen, og det skilte kun 1,6 sekunder før siste etappe. Vi kjørte det vi kunne, skriver en glad Stensbøl på sine Facebook-sider.

I de nasjonale klassene viste Anders Kjær nok en gang hvor skapet skulle stå og tok seieren for tohjulsdrevne biler med halvannet minutts margin til Edvall Martin Stenberg. I klasse 13, for firehjulsdrevne biler, var det Kristian Svendsen som tok hjem seieren, mens årets store ener Søren Snartemo fikk nye problemer og havnet lengre bak i feltet.