Birken-tilstander under påmeldingen til Hurumsprinten

Foto: Simen Næss Hagen Foto: Simen Næss Hagen

Det gjaldt å være online da arrangøren åpnet for påmelding til tradisjonsrike Hurumsprinten. Men påmeldingen skal ha åpnet en dag for tidlig.

De siste to årene har det kompakte sprintløpet på Hurum-halvøya mellom Oslofjorden og Drammensfjorden vært en gedigen suksess. Lav startkontingent, bra fartsetappe med både tekniske og raske partier, og timingen på kalenderen har gjort at dette løpet er svært attraktivt for norske rallyførere.

Faktisk så attraktivt at deltakerlista var sprengt før en rakk å blunke tirsdag denne uken. Som om det skulle vært snakk om billettsalg til en intimkonsert med Justin Bieber eller påmelding til Birkebeineren.

– Jeg har ikke sett maken til interesse, sier løpsleder Kjell Myhr til Parc Fermé.

Se alle påmeldingene her!

– ANNONSE –

I skrivende stund er det over 90 deltakere påmeldt, mens arrangøren har vært nødt til å sette et makstak på 70 deltakere. Det er Hurum kommune som ikke tillater større påkjenning på veien, ifølge informasjon fra arrangørens Facebook-sider, i tillegg til at de ønsker å holde dette løpet så kompakt som mulig. Samtidig ser vi at flere profilerte rallyførere og spennende biler foreløpig ser ut til å miste vår-eventyret i Buskerud.

Løpets arrangeres 22. april, og tradisjonen er at påmeldingen åpner én måned før – altså 22. mars, mens det i dette tilfellet ble lagt ut for påmelding 21. mars. Flere førere skal ha reagert på at de ikke ser ut til å få stille til start da de ikke var forberedt på åpningen av påmeldingen.

– Klubben beklager på det sterkeste at påmeldingen ble åpnet ett døgn for tidlig, men det er ikke vi som styrer systemet og vi har fått beklagelser fra dem som gjør det da jeg gjorde dem oppmerksom på fadesen. Dessverre får vi ikke gjort noe med dette, skriver sekretær Ann-Maj Walmann på arrangementetes Facebook-sider.

Samtidig får NMK Hurum og Røyken også ros for stor interesse, da det ellers er mangelvare på raske påmeldinger til norske rallyløp.

Løpsleder Myhr forteller at «løpet nok er kjørt» for å få plass til alle som ønsker å kjøre, men at de tar interessen til etterretning for framtidige løp. Samtidig er det en «Catch 22» oppi det hele her; løpet er populært nettopp fordi det er kompakt og alt gjøres på én dag, men skal alle som ønsker å kjøre få være med, så vil det sprenge hele konseptet.

– Samtidig er vårt neste problem å finne to etapper vi kan bruke, og samtidig få kjørt igjennom dette slik vi ønsker i løpet av denne dagen. Nå har vi 70 biler som skal kjøre, og dette medfører også 70 som skal kjøre igjennom to ganger, og 70 biler som skal ha teknisk kontroll, sier Myhr.

LES OGSÅ: Nektes elitesatsing på grunn av utenlandsk lisens
LES OGSÅ: Nordmennene til topps i sesongåpningen i Storbritannia