Bilen til Oliver sa takk for seg – tre av fem nordmenn er ute av dansen

Nytt teknisk problem gjorde drømmestarten til et mareritt for unggutten.

Publisert

Selv om de norske tradisjonene har pleid å være gode i Wales, så ser 2019-utgaven ut til å bli heller svak - med unntak av Petter Solberg om leverer topptider i WRC 2-klassen i sitt aller siste VM-løp.

Oliver Solberg. (Foto: Timo Anis)

Verre var det for hans sønn som måtte bryte - igjen - og det etter to knallsterke etapper hvor han tok to overlegne etappeseire blant R5-bilene både i WRC 2 Pro og WRC 2. På Sweet Lamb-Hafren-etappen, kanskje den Oliver kjenner best fra løpet, var det sluttkjørt rett etter start.

– Bilen stoppet bare etter 300 meter, skriver 18-åringen i en kort SMS til Parc Fermé.

Solberg måtte bryte allerede på den første fredagsetappen av Rally Wales etter at felgen knakk tvers av resten av hjulet. Restarten lørdag så lovende ut før det altså var sluttkjørt på nytt.

Solberg er dog ikke den eneste med norsk blod (svensk pass og statsborgerskap gjør at han kjører med svensk flagg, journ.anm.) som har hatt problemer denne helgen. Fredag ble en mørk dag i R5-klassen der både Ole Christian Veiby og Mads Østberg også måtte kaste inn håndkledet.

Veiby, som gjerne skulle kjempet om WRC 2-gull, måtte parkere bilen etter et ublidt med en trestubbe.

– Stubben lå i en «kutt» som vi traff og den ødela høre bærebru. Så gullet er nok kjørt. Men vi dro ikke hit for å tenke på mesterskapet heller. Vi skulle bare vinne, så det var vinn eller forsvinn, sier Veiby, som fikk restartet lørdag.

Ole Christian Veiby. (Foto: @World / EVEN Management)

Andreas Mikkelsen gjør et «decent» løp i WRC-klassen, uten at han henger helt på de raskeste guttene. Etter første gjennomkjøring lørdag før pausen ligger han på en stabil femteplass, 33,4 sekunder bak ledende Ott Tänak.

Det største norske lyspunktet blir derfor Petter Solberg som kjører godt i sitt siste VM-løp, denne gang i WRC 2-klassen. Midtveis lørdag er han bare 1,5 sekunder bak ledende Pierre-Louis Loubet i WRC 2-klassen.

– Jeg er veldig glad for å være nummer to i WRC 2. Det har vært en tøff dag, men så utrolig mye moro, sa Petter Solberg etter fredagens kjøring.