Bakkerud til Numedal – gir ikke slipp på rallydrømmen

DEL

Snart har bergenseren kjørt mer rally enn han kommer til å kjøre rallycross denne sesongen.

Mens Andreas Bakkerud nå samler følgere og lesere med sin helt nye og freshe YouTube-kanal, lader han samtidig opp til nok en NM-rune i rally.

I NM-åpningen på Sigdal ble det bare en drøy fartsetappe før bilen sa takk for seg, men nå skal han prøve på nytt i sin innleide Ford Fiesta R2T fra Anders Grøndal.

– Jeg kjenner jeg har lyst til å fullføre et rally. Å gjennomføre en hel dag med prøver for å se hvordan notene mine er, sier Bakkerud til Parc Fermé.

For nettopp notene fascinerte den 25-årige bergenseren. I stedet for å memorere hver eneste sving og blinde krøn, må han nå stole på det Miriam Walfridsson lirer ut av seg. En helt nyt verden, samtidig som veien er smalere og tidvis glattere. Da får det bare være at bilen bare har en tredjedel av hestekreftene han er vant til.

- ANNONSE -

- ANNONSE -

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

– Etter testene og det jeg fikk kjørt i Sigdal, så kjente jeg at jeg fikk opp farten. Så nå har jeg lyst til å se om vi klarer å få god fart på bilen og pushe komfortsonen litt, sier Bakkerud, som dermed lover at han ikke skal fure på gasspedalen oppover og nedover Smådøla.

Før Sigdal fortalte Bakkerud til Parc Fermé at han kan få en klar fordel til rallycrossen ved å samle inn rallyerfaring denne høsten. Alternativsporet, eller jokerlapen som de nå kaller det på moderne rallycross-språk, fordi den er mer «ukjent» da førerne ikke får like mange muligheter til å terpe den svingen som de ellers gjør.

– Jeg snakket litt med mekanikerne til Johan Kristoffersson om det, ettersom han fikk en del bra rallyerfaring i fjor. Og han var ingen sinke i alternativsporet. Det samme ser man med Petter (Solberg) også. Han har alltid hatt en fordel der og alltid vært den raskeste der.

– Det stemmer det man sier, at man i rally kjører 1000 svinger én gang, framfor én sving 1000 ganger som i rallycross, innrømmer fjorårets bronsevinner i rallycross-VM.

Samtidig produserer han nå YouTube-innhold for å «please» fans og sponsorer, og kommer til å legge ut jevnlige med episoder fra litt andre vinkler enn hva vi er vant til å se ham i.

– Tanken er å vise en del «behind the scenes». Jeg filmer alt jeg gjør, men enkelte dager er kulere enn andre. Men jeg får opplevd ganske mye, og lever ganske annerledes ved å reise jorda rundt. Det er oppsider og nedsider med alt. Men samtidig som jeg nå har vært i Belgia og tester, så pusser jeg også opp en leilighet i Bergen. Og da tenker jeg det er fint at folk også får sett den biten, sier Bakkerud.