Autosport: Tre nye land er klare for å gjøre inntog i WRC neste år


DEL
(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

To kjente og kjære, samt én ny nasjon, har ambisjoner om VM-runder i rally neste år, skal vi tro motorsportavisen Autosport.

Det skal først og fremst være snakk om å utvide kalenderen til 14 løp igjen, etter dagens 13 løp.

I slutten av denne måneden skal kalenderen for neste år settes, og Rally Polen skal henge i en tynn tråd for videre fortsettelse etter tilskuerproblemene de har opplevd, spesielt dette året. I den forbindelse har Kroatia meldt sin interesse, hvor blant annet Kroatias statsminister Andrej Plenkovic skal ha vært i et møte med flere WRC-representanter, ifølge Autosport.

– Hvis Polen forsvinner, og WRC-promoteren fremdeles jobber for å få til 14 løp neste år, så forstår vi det slik at Kroatia er klare. Alle indikasjoner tyder på at Polen går tapt, så da er det opp til at promotoren kan overbevise FIA om at Kroatia er klare og har en verdi for mesterskapet, skal en kilde ha fortalt til Autosport.

LES OGSÅ: Polen risikerer å miste VM-runden i rally etter alvorlige sikkerhetsbrister

Avisen har også kilder i WRC-staben som forteller at Tyrkia er en brennhet kandidat til å gjøre comeback i VM-sirkuset etter at de ble tatt av plakaten etter 2010-sesongen.

- ANNONSE -

I tillegg har det en stund vært aktuelt å få Rally New Zealand tilbake på kalenderen, selv om kilder i organisasjonskomiteen nå tror at sjansene er mindre. Da må enten ett løp til ryke, eller promotoren og FIA må bli enige om å åpne opp for 15 løp på kalenderen.

Like fullt er det da aktuelt å sette opp et VM-løp som korresponderer med en uke i forhold til den etablerte runden i Australia.

LES OGSÅ: Rally Finland tvinges til å få ned hastigheten på etappene

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here