«Årets vintereventyr» med spenstig start på påmeldingen


DEL
Ole Christian Veiby avslutter ikke vintersesongen i Sverige. Han kommer også til Numedalsrally. Her fra første NM-runde Sigdalsrally.
Ole Christian Veiby avslutter ikke vintersesongen i Sverige. Han kommer også til Numedalsrally. Her fra første NM-runde Sigdalsrally. (Foto: Simen Næss Hagen)

Kort tid etter at påmeldingen åpnet, er det allerede et internasjonalt snitt over Numedalsrally.

Forrige uke ble tilleggsreglene for Numedalsrally, og følgelig åpent for påmelding. Det er dette løpet som normalt pleier å huse det største deltakerantallet av samtlige NM-løp, og i fjor var det hele 120 biler som kjørte over startrampa i Rødberg sentrum. 2019 er intet unntak hva gjelder interesse og ventet startfelt, og allerede nå har det begynt å tilspisse seg en durabel kamp om topplasseringene.

For ikke bare én, med to blå Volkswagen Polo R5 har skal sette kursen mot Numedal i slutten av februar, ifølge påmeldingslista. Både Johan Kristoffersson og Ole Christian Veiby står nemlig påmeldt.

Veiby uttrykte overfor Parc Fermé tidligere at han hadde et ønske om å kjøre løpet han har vunnet de to siste årene, og nå skal han også få selskap av EVEN-kollega og regjerende rallycrossverdensmester Johan Kristoffersson. Sistnevnte tok forøvrig hjem seieren i SM-åpningen sist helg, og skal satse fullt på SM denne sesongen.

En annen som har uttrykt ønske om å kjøre Numedalsrally, er Oliver Solberg, som i år kjører det latviske mesterskapet i pappa Petters Volkswagen Polo – identisk bil som Veiby og Kristoffersson. Men overfor Parc Fermé har Solberg junior uttrykt skepsis for å få dispensasjon til å kjøre Numedalsrally som følge av at han verken har norsk lisens eller norsk førerkort.

Det er også verdt å nevne at Eyvind Brynildsen har meldt seg på i sin nye Skoda Fabia R5, som han får sin debut med førstkommende helg i forbindelse med Rally Hadeland. 30-åringen skal også kjøre Rally Sweden med bilen som er driftet av Toksport, men nå er det også klart at han i tillegg kjører Numedalsrally før vinteren er over.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here