15-åringene tok latvisk rallysport med storm

DEL
Foto: Pernilla Solberg/Privat
Foto: Pernilla Solberg/Privat

Det gikk like fort som man håpet på, men resultatet ble kanskje bedre enn forventet. Oliver Solberg og Jacob Lyseng bekreftet i helgen langt på vei hvor de kommer fra.

For med 2. plass for Solberg og 3. plass for Lyseng i 2WD-klassen under rallysprinten i Aluksne Rally i Latvia, viste unggtta at de ikke trenger åresvis med erfaring for å tørre og holde klampen i bånn der de leste andre foretrekker å slippe gassen.

Fasiten viser også to imponerende etappeseire i klassen for Solberg i hans Peugeot 208 R2, og hadde det ikke vært for motortrøbbel i starten på en prøve, samt en liten avkjøring, så ville også Lyseng også vært oppe og snust på tempoet til den norsk-svenske konkurrenten.

Og som følge av alderen, så ble det selvfølgelig dobbeltnorsk i den egne juniorklassen midt oppi det hele.

– Kjøringa gikk kjempe bra. Målet var og komme i mål, men jeg er kjempefornøyd og følte at jeg hadde kontroll over kjøringa, sier Oliver Solberg til Parc Fermé, som hadde med seg rutinerte Veronica Engan i kartleserstolen.

– Var rally like gøy som du så for deg?

- ANNONSE -

– Det var mye morsommere, konstaterer 15-åringen, som også var sentral i en lengre reportasje på latvisk TV denne helgen (se video).

Jacob Lyseng kan heller ikke klage over innsatsen sin, i en Ford Fiesta R2 med Lasse Olsen som kartleser. Han ble også vel så fascinert over å kjøre på vinterveier, noe han aldri har gjort før.

– Veldig fett å kjøre om vinteren, og jeg gleder meg nå veldig til neste løp, og spesielt neste vinterløp. Det var også fantastisk med ny bil å kjøre. Mye bedre å kjøre med tanke på gir, og brems og svinger, sier Hønefoss-gutten til Parc Fermé.

Han ville gjerne sett seg nærmere Solberg på etappene, men lover å ta opp kampen ved neste anledning.

– Jeg tapte nesten et minutt fordi jeg kom for fort inn i en sving og kjørte av. Og i den ene starten så døde motoren helt ut. Så målet er vel å prøve og ta Oliver neste gang, smiler Lyseng.

Totalvinner av løpet ble, kanskje ikke overraskende for dem som følger med, finske Kalle Rovanperä i en Skoda Fabia R5. Sønn av en ikke ukjent Harri.