To nordmenn klare for å vise muskler i 24-timeren i Texas


DEL
Dennis Olsen. (Foto: Porsche AG)

Dennis Olsen er ikke alene med norsk flagg på beltet på kjøredressen førstkommende helg.

For den internasjonale 24-timerserien avsluttes på Circuit of the Americas denne helgen, og selv om sesongen i utgangspunktet er over for Dennis Olsen etter at sølvmedaljen i Porsche Supercup ble sikret for snaue to uker siden, så har han fremdeles ikke stått på startstreken for siste gang i år.

Han har nemlig fått muligheten til å kjøre for Manthey Racing og deres GT3 R denne helgen, sammen med Steve Smith, Randy Walls og Hari Proczyk.

– Jeg gleder meg til å kjøre et 24-timersløp for første gang. Og jeg gleder meg spesielt med et team som Manthey Racing, sier Olsen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: – Dennis og jeg var aldri rivaler. Han var en Topp 10-fører

Han har vært på reisefot i flere uker nå i forbindelse med finalen i Mexico, og har for tiden vært i California på ferie med samboeren Sanne før de setter kursen mot Austin og Circuit of the Amercias igjen. 24-timersløpet vil bli en helt annen opplevelse enn hva han er vant til.

- ANNONSE -

– Det blir helt klart annerledes å dele bilen med noen andre, men jeg seg er frem til å være en del av et 24-timersløp og oppleve det. I et 24-timersløp handler det først og fremst om at bilen skal holde hele veien, sier Olsen.

Aleksander Schjerpen. (Foto: ATS Racing)

I tillegg til 21-åringen fra Våler skal også Aleksander Schjerpen kjøre, og han har satset på nettopp flere 24-timersløp i samme serie denne sesongen. Elverums-gutten kjører en Lamborghini Huracan Super Trofeo i A6-AM-klassen og deler bilen med fire andre dette løpet.

– Det er et løp jeg har sett frem til helt fra jeg fikk tilbud om å kjøre der, og jeg tror bilen vår skal egne seg bra rundt banen, sier Schjerpen til Parc Fermé.

I utgangspunktet deltar han i den såkalte SPX-klassen, men nå er han flyttet til A6-AM hvor forutsetningen er litt annerledes.

– Vi stiller med litt mindre aerodynamikk og hestekrefter enn de andre i klassen, men til tross for det så tror jeg vi skal ha en god sjans til å hevde oss i toppen, sier 25-åringen.

LES OGSÅ: Derfor drømmer ikke norske førere lenger om en F1-karriere

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here