Theodor med spennende LMP3-test – håper på full USA-sesong

DEL
Theodor Olsen før det skal testes en illsint LMP3-bil på klassiske Daytona. (Foto: Privat=

Fjorårets vinner av Bilsporttalentet fortsetter å vise seg fram «over dammen».

19-åringen fra Moelv har i år konkurrert i European Radical Masters, men den store drømmen er å kjøre langdistanseracing i de øverste klassene.

Mens det i Le Mans nå skal byttes ut prototyper med hypercars i den største klassen, LMP1, så har Olsen ambisjoner om å kjøre prototyper i klassene under.

De siste 10 dagene har han vært i Florida og Texas i USA og testet LMP3-bilen fra D3 Dawson Racings. 

– Helt vilt

Spesielt å få kjøre på det legendarisk Daytona-anlegget i Florida var en opplevelse i seg selv, og intet mindre ble opplevelsen av å kjøre en LMP3-bil som er noen hakk hvassere enn Radical-doningene han er mer vant til. 

– Å teste en LMP3-bil var jo bare helt vilt! En helt annen klasse av hva jeg har kjørt tidligere. Og det å få kjøre på Daytona med en sånn bil var jo fantastisk, sier Olsen engasjert til Parc Fermé.

- ANNONSE -

Flere heftige baner

Planen for 2019 er å kjøre IMSA Prototype Challenge. Noen formaliteter mangler før dette er i boks, men får han til dette så er det et vesentlig steg opp i karrieren etter European Radical Masters hvor han i år tok sølv sammenlagt med lagkamerat Louis Hamilton-Smith.

– Dette var en test for å se om teamet, bilen og jeg fungerte. Teamet skal satse på dette så jeg håper bare på det beste, sier 19-åringen, og viser fram kalenderen som viser klassiske amerikanske baner som Daytona, Sebring, Mid-Ohio og Road Atlanta for å nevne noen.

– Mange tøffe baner her, ja, legger han til med et stort glis.

Olsen delte bil med kanadiske Nelson Mason, som har erfaring fra flere prestisjefylte Formel 3-serier, i tillegg til GP3 og Formel Renault 3,5-liter. Nordmannen skal etter rapportene også ha levert gode og lovende takter ute på banen.

– Tilbakemeldingene fra teamet gir gode indikasjoner til videre samarbeid, forteller pappa Erik Olsen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here