Thea følger etter storebror – satser på Radical i utlandet


DEL
Theodor Olsen ble Årets bilsporttalent 2017, og lillesøster Thea (17) kunne ikke hindre at tårene strømmet på. (Foto: Simen Næss Hagen)

Før jul ble storebror Theodor Olsen (18) kåret til «Bilsporttalentet 2017». Nå skal lillesøster Thea (17) kjøre etter samme hjulspor – bokstavelig talt.

Moelv-søsknene har fulgt hverandre som erteris gjennom hele bilsportkarrieren. Med bare ett års forskjell har de konkurrert mot hverandre en rekke ganger i gokart og også Formula Basic, og etter Radical-suksessen fra Theodor skal nå Thea ta steget opp fra norsk baneracing med Formula Basic og Shortcar som hun har kjørt de siste årene.

– Det blir veldig spennende å se hvordan det går, men jeg håper og tror nok at overgangen skal gå fint. Bare jeg får noen treninger til å bli kjent med bilen og hvordan den oppfører seg, sier lillesøster Olsen til Parc Fermé.

Håper på flere muligheter i utlandet

Hun satser i år på Radical Scandinavian Cup, som i all hovedsak kjøres i Sverige. Men det blir også en visitt innom norske Rudskogen tidlig i august.

For hun innrømmer at storebrorens suksess også inspirerer henne til å prestere ute på banen.

– Ja, jeg har jo lyst til å gjøre det bra i Radical slik at det kanskje åpner seg nye muligheter, slik som det gjorde for Theodor, sier hun.

- ANNONSE -

Theodor selv hadde planer om LMP-kjøring i USA, men på grunn av store budsjetter velger han nå å se mot den europeiske Radical-serien i stedet for inngangsbilletten er vesentlig billigere. Samtidig gleder han seg til å se hva lillesøster skal utrette i bilen han selv har konkurrert i.

– Thea er en veldig god sjåfør, også lærer hun noe nytt nesten hver gang hun kjører, så hun kan utvikle seg enda mer. I tillegg er hun veldig flink til å trene. Spesielt i fotball er hun også veldig flink, sier storebror Theodor til Parc Fermé.

Dette er bilen Thea Olsen skal kjøre i år. Her kjørt av storebror Theodor. (Foto: Bengt-Åce Gustavsson)

Får skryt for fysikken

Hun spiller fotball aktivt og skolehverdagen er også proppet av trening og fysisk aktivitet. Hun tar dermed bilsportkarrieren sin meget seriøst på lik linje med hvilken som helst annen toppidrettssatsing.

– Ja, det blir en del timer trening. Med fotballen trener vi tre ganger i uka, også går jeg jo idrettslinja på videregående og der har vi også trening tre ganger i uka. Så ja, trening blir det, sier hun.

(Foto: Privat)

Det kan også Team Norways fysiske trener Fredrik Brenna-Lund svare på. For i hans øyne leverer hun meget godt på fysikken.

– Fysisk sett er hun helt rå. Hun er har vært med helt siden hun var bitte liten, og hun har en vanvittig framgang. Hun slo broren sin på et par sprinter ved forrige samling, og for de andre jentene så står hun fram som et veldig godt eksempel, kan Brenna-Lund fastslå overfor Parc Fermé.

Stolt pappa

Også far Erik kan ikke legge skjul på at det varmer pappahjertet å se at barna hans både brenner for bilsporten og ikke minst jobber for å prestere godt. Talentprisen til Theodor var et høydepunkt for familien, og nå gleder de seg også til at «minstejenta» tar fatt på en karriere utenfor Norges grenser.

– Jeg er utolig stolt av dem, for det de har fått til og for jobben de legger ned i racingen. Kona og jeg forsøker å følge opp så godt vi kan. I sommer kommer vi til å hjelpe Thea mest i Radical Cup Scandinavia, sier pappa Erik, som også kan konstatere at Theodor begynner å bli en selvstendig kar.

– Han klarer seg selv sammen med sitt team. Jeg håper likevel å få bli med på et par-tre løp som tilskuer, sier pappa Erik Olsen.