Tårevåt seier på Nürburgring for de norske Audi-gutta


DEL
Anders Lindstad og Atle Gulbrandsen svært lettet og rørte over årets første TCR-seier. (Foto: Simen Næss Hagen)

Seier i ny klasse på andre forsøk for Møller Bil Motorsport. Brutt på første runde for norsk GT3-håp.

Det tyske langdistansemesterskapet (VLN) arrangeres gjennom hele året, men det er først nå på høsten at sesongen virkelig har begynt for det helnorske Audi-teamet.

I helgen ble årets eneste sekstimers-løp kjørt, og like så godt kjørte Atle Gulbrandsen, Håkon Schjærin, Kenneth Østvold, og for anledningen Anders Lindstad, inn til seier i TCR-klassen.

Da hovedkonkurrenten brøt, og teamet traff på taktikken i det svært vekslende været ute på den nærmere 25 kilometer lange sløyfa, så skjønte man de siste par timene at her luktet det seier i klassen lang vei.

Ankerfører Kenneth Østvold følte ikke noe press de siste rundene over hodet.

– Siste runden er kanskje det kjedeligste jeg har kjørt, sa en lettet og lykkelig Østvold, omfavnet av resten av lagkameratene da han kom tilbake i depotet etter målgang.

- ANNONSE -

En enorm lykke i teamet som på forhånd hadde satt svært lavt da de ikke hadde erfaring med verken det nye bremsesystemet eller oppsett og kjøring på vått underlag. Derfor var det ikke rart at spesielt team Schjærin og gjestefører Lindstad felte et par tårer etter målgang.

Christian Krognes brøt etter én runde på grunn av av avkjøring. (Foto: Simen Næss Hagen)
Det norske GT3-håpet Christian Krognes hadde en verre dag på jobb. Allerede på den første runden, like før den velkjente langstrekka før start og mål, traff Krognes gresset på yttersiden og deiset rett inn i autovernet. Bakre del på venstre side ble såpass smadret at Hamar-gutten ikke kunne kjøre videre og kjempe om en potensiell topplassering i toppklassen og sammenlagt forøvrig.

– Utrolig ergerlig. Og det var bare min feil. Ingenting annet å skylde på, sa en skuffet, med fattet Krognes.

i V4-klassen endte Oskar Sandberg på 4. plass, selv om han og landsmannen Inge Hansesætre hadde vinnerambisjoner denne hegen.

PS! Parc Fermé var til stede på Nürburgring og fulgte flere norske utøvere denne helgen. Fyldigere reportasje og flere bilder kommer senere…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here