Svak start fratok Porsche-Dennis’ seiersmuligheter i Monaco

DEL
Foto: Porsche
Foto: Porsche

Men en 3. plass gjør at 21-åringen fortsetter sanke pallplasser i Porsche-løpene så langt i år.

Alle som følger med på Monacos Grand Prix hadde kanskje et aldri så lite håp om en knallstart på Porsche Supercup-løpet, som er supportklassen til Formel 1-gutta under det glamourøse Monacos Grand Prix denne helgen.

Også Dennis selv hadde et lite håp, selv om han overfor Parc Fermé var klar i sin tale før kvalifiseringen og løpet denne helgen, på spørsmål om han gikk all-in for seier denne helgen.

– Let’s see. Først skal tidkjøringen kjøres, så kan vi snakke etter det, hehe. Er ikke sååå lett å holde bilen unna veggene heller, sier Olsen, som tidligere har uttalt av Monaco er én av hans favorittbaner.

Med en andretid på kvalifiseringen, lå det en ørliten mulighet til å kunne snike seg i front dersom starten var god, da han stod på første rekke, en liten billengde bak sin tyske rival Michael Ammermüller.

LES OGSÅ: Nordmenn vil kjempe i toppen i 24-timeren på Nürburgring

- ANNONSE -

Mistet clutchen

Men så skjedde det motsatte i stedet. Olsen falt heller en plassering inn mot første sving, og måtte akspetere at det var 3. plass som ble hans posisjonering fra start. Og med de trange gatene i Monaco, så må det skje noe uforutsett som en førerfeil eller teknisk feil for at en forbikjøring skal være mulig.

– Jeg syns Dennis også virket sen på reaksjonen ut fra start, mente kommentator Thomas Schie da starten gikk i reprise igjen.

LES OGSÅ: Seier og tredjeplass gir Dennis en komfortabel ledelse i Tyskland

Olsen holdt godt følge med Dan Cammish gjennom store deler av løpet, men kom aldri nærme nok til at han kunne gjøre et sikkert forbikjøringsforsøk. Dermed måtte nordmannen ta til takke med 3. plassen, noe man i utgangspunktet aldri er misfornøyd med i den beinharde supercupen.

Likevel så vi en Dennis med litt blandede følelser etter målgang.

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

– Jeg mistet clutchen, sa nordmannen til Ammermüller da førerne pratet sammen før podieseremonien.

Olsen er likevel klar på at han overhodet ikke er misfornøyd med løpet, selv om starten gjorde det vanskelig å komme seg helt til topps.

– En tredjeplass i Monaco er jeg strålende fornøyd med, selv om jeg gjerne skulle hatt en bedre start. Men jeg har gjennomført et feilfritt løp, og ligger fortsatt på andreplass i mesterskapet, sier Dennis Olsen i en pressemelding, og legger til:

– Jeg vet at jeg har tempoet inne til å slå Ammermüller i Supercup også. Men han er erfaren og gjør sjelden feil, men målet er helt klart å vinne et av Supercup-løpene senere i år. Dessuten er det viktig å fortsette å plukke poeng i toppen. Det er fortsatt mange løp igjen.

Syv pallplasseringer

Statistikken på sesongåpningen er likevel ikke til å klage over for Olsen og hans supportere. I den tyske cupen er det tre seire og én 3. plass som er fasit, og i supercupen har han nå to andreplasser og én 3. plass. Så syv pallplasser på syv løp er absolutt godkjent, tatt i betraktning at han tok seks pallplasser på hele fjoråret i den tyske Porsche-cupen.

- ANNONSE -

– Jeg tror vi kommer til å høre den norske nasjonalsangen i supercupen en eller annen gang i løpet av året, sa Atle Gulbrandsen etter at den tyske nasjonalsangen ble spilt for tredje gang i år, da Ammermüller sikret sin Supercup-hattrick i Monacos gater.

LES OGSÅ: Nervedrama da Dennis Olsen tok sin andre 2. plass i supercupen

Sterk kjøring av Lindland

Olsen var ikke eneste nordmann på startfeltet i fyrstedømmet. Også sørlendingen Roar Lindland er fast innslag i Porsche Supercup denne sesongen. Lindland deltar imidlertid i den såkalte B-klassen, en egen klasse for de ikke-profesjonelle Porsche-førerne.

Men i B-klassen har Lindland vært meget sterkt denne helgen. Og fra en 18. startposisjon kjørte han raskt, og klokt, gjennom hele løpet og endte til slutt på en 13. plass totalt. Og best av B-førerne, selvfølgelig.