Supercup-triumfen på vent – Olsen skuffet over 5. plass

DEL
(Foto: Porsche)

Han herjer i den tyske Porsche-cupen, men i Supercupen gjenstår fremdeles det lille ekstra for Dennis Olsen.

Nå er i utgangspunktet ikke en femteplass noe å svære skuffet over for Dennis Olsen i Porsche Supercup, men etter taktene han har vist tidligere år både i Supercupen og ikke minst i den tyske cupen, så er det ikke rart man venter på hans første seiersmulighet.

Men Red Bull Ring er ikke banen Olsen er mest venn med i år. Selv om han riktignok vant det andre løpet i den tyske cupen der for noen uker tilbake, så huskes det også som en problematisk helg for 21-åringen. Krevende skulle det også bli i helgen, først og fremst i kvalifiseringen.

– Jeg er ikke noe fornøyd med helgen, spesielt fordi jeg bommet på kvalifiseringen. Jeg traff ikke noe på oppsettet og klarte ikke sette noen topptider, sier Dennis Olsen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Nå vil Dennis bruke suksessen for hva det er verdt i Supercupen

Manglet på toppfarta

Det kan nevnes at rundetiden var rundt halvsekundet tregere i denne kvalifiseringen kontra hans beste kval-tid under det tyske løpet tidligere i år. Men banen skal ha vært litt annerledes, og Dennis merket også at han manglet litt på de raskere partiene på banen.

- ANNONSE -

– Vi mangler litt på toppfart på langsidene. Det hang jeg ikke like godt med med.

– Men er ikke bilene helt like?

– Joda, de er så like som mulig, men det er ikke så mye som skal til. bitte mindre torque (bunndrag) eller én eller to hestekrefter mindre er nok.

– Er det frustrerende at det ikke har løsnet på samme måte som i den tyske cupen?

– Jeg gjør jobben min og prøver så godt jeg kan. Nå kunne jeg også ha gitt meg selv en bedre helg. Men det er også andre ingeniører og en annen bil, så jeg vet ikke, sier Olsen.

Eksempelet er blant annet Michael Ammermüller, som Olsen har parkert i den tyske cupen. I Supercupen leder Ammermüller fremdeles sammenlagt etter at han ble nummer to i helgen. matt Campbell vant løpet, men er bak Olsen sammenlagt. Dog skal det sies at Olsen har åpnet med to andreplasser og en tredjeplass på de tre første løpene, så Supercupen har absolutt vært mer enn godkjent for 21-åringen så langt i år.

LES OGSÅ: Mareritthelg ble ikke så verst likevel for Porsche-gutta

Forbikjøring på gresset i 220 km/t

Fra syvende startposisjon kjørte imidlertid Olsen seg oppover i feltet. Først etter å ha falt én plass bak etter siste sving, til en 8. plass, før han bremset seg inn til en 6. plass gjennom store deler av løpet.

Så, på siste runde i duell mot Josh Webster, ble han presset ut på gresset i nærmere 220 kilometer i timen i et forbikjøringsforsøk, men Olsen klarte på mesterligvis å komme seg forbi briten.

– Jeg hadde vel ett eller to hjul på banen, så det hjalp litt, forteller Olsen.

- ANNONSE -

Ser fram til ferie

Han tar ikke ferie helt med det første. Om én uke er det duket for Silverstone i England, for det i slutten av måneden er Supercupen i Ungarn som gjelder. Begge løp samkjøres som vanlig med Formel 1-løpene.

– Det blir en to ukers ferie etter Ungarn. Det skal bli deilig å få litt fri og puste ut litt. Det er mye om dagen, så det blir deilig å komme hjem og slappe av litt, sier 21-åringen.

Det er også verdt at Roar Lindland også som vanlig var på plass i Supercupen denne helgen. Han kjørte inn til 22. plass på kvalifiseringen, men best av de såkalte B-førerne. Sørlendingen fulgte opp med 20. plass i løpet, fremdeles beste B-fører rett foran halvtnorske Egidio Perfetti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here