STCC er konkurs


DEL
Johan Kristoffersson fra Karlskoga i fjor. (Foto: Tony Welam)

Det svenske bilsportforbundet har satt igang nye tiltak for å berge den prestisjefylte skandinaviske racingserien.

Dette framkommer i en pressemelding onsdag. Der heter det at selskapet har slitt med økonomien helt siden finanskrisen som strekker seg nå ti år tilbake i tid. De valgte å satse tungt etter finanskrisen, men pengeinnstrømmingen har ikke stått i stil med utgiftene, heter det videre.

Nå har en ny konstellasjon av partnere gått sammen for å berge at det likevel blir kjøring med TCR-bilene, som ble innført som standardklasse fra og med 2017.

– For oss gjelder det å fokusere framover. Svensk racing holder verdensklasse og skal derfor fortsette. Derfor kommer det svenske bilsportforbundet, TCR Scandinavian Series AB og de ulike baneanleggene til å ta tak i dette sammen, sier forbundsdirektør i Sverige, Anna Nordkvist.

Selskapet STCC AB ble grunnlagt i 1996 og har siden blitt sett på som et prestisjefylt mesterskap med store profesjonelle team og førere med høyt kaliber. Også Norge har hatt jevnlige innslag blant både førere og baneanlegg, senest på Rudskogen i fjor. Tommy Rustad er også dobbelt STCC-mester. Ettersom seriens navn også er tilknyttet selskapet som nå er slått konkurs, så framkommer det ikke tydelig hva et eventuelt nytt navn vil bli, men videre i pressemeldingen omtales blant annet «SM i baneracing», selv om serien har hatt skandinavisk status.

– Sammen må vi forsikre at det blir en mesterskapsesong i 2019 samtidig som vi fortsetter å utvikle svensk racing i kommende årene. Det fins såpass mye kraft, kunnskap og kjærlighet for sporten fra team, sponsorer, baner, funksjonerer og fans, og det vil fortsatt så sterkt, sier Nordkvist videre.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here