STCC dropper Norge neste år


DEL
STCC besøkte for Rudskogen for første gang i år. Neste går kjøres mesterskapet uten norsk vertskap. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det skandinaviske racingmesterskapet returnerer ikke til Rudskogen neste år.

Denne uken ble kalenderen for neste års STCC-serie kunngjort, og der var det intet norsk vertskap å finne.

STCC, som er en skandinavisk serie og ikke bare svensk, forflytter seg heller til Danmark og Jyllandsringen på bekostning av Norge. Årets STCC-runde på Rudskogen var den første i Norge siden Vålerbanen i 2009, mens Danmark og Jyllandsringen sist ble kjørt i 2012.

Høstens norske runde var også den første STCC-runden på Rudskogen, mens det er Vålerbanen og Arctic Circle Raceway på Vålerbanen som hadde STCC-tradisjonene i Norge tidligere. Det voldsomme regnværet som la en demper på den store Porschefestivalen, som løpet gikk under, skal ikke være årsaken til at de dropper STCC i Norge neste år.

– STCC har som tradisjon å kjøre i naboland hvert år, og neste år ønsket å Danmark å være med, så da ble det slik. Det finnes ingen spesiell årsak til at det ikke blir kjørt i Norge, da det er tilfeldighetene som styrer dette litt fra år til, skriver STCC-promotoren i en e-post til Parc Fermé.

Dog er ikke Norge uaktuelle for fremtiden. Promotoren sitter foreløpig litt på gjerde i forhold til hvordan serien vil utvikle seg i framtiden. STCC fikk en radikal endring på klassestrukturen ved at de i 2017 gikk over til den internasjonale TCR-klassen som kjøres som egen klasse i en rekke land, serier og mesterskap.

- ANNONSE -

– Hvordan det blir i 2020 igjen, gjenstår å se. Om serien vokser seg større i framtiden, så kan det finnes muligheter til flere løp fra de nordiske nabolandene. Vi er ikke der enda selv om vi har ambisjoner, skriver STCC videre.

STCC har base fra det svenske touringcar-mesterskapet før det ble slått sammen med det danske i 2011. Tommy Rustad er kanskje mest kjent fra Norge i serien med sine to titler fra 2000 og 2009. Serien kjøres fortsatt i hovedsak i Sverige grunnet den store utbredelsen av racingbaner der sammenliknet med nabolandene.

Det var forøvrig den svenske rallycrossverdensmesteren Johan Kristoffersson som tok hjem STCC-gullet i år, for andre gang i sin karriere, mens ingen nordmenn satset på serien for fullt.

Slik blir STCC-kalenderen 2019:

3.-4. mai: Premiären (Knutstorp)
1.-2. juni: Sportbilsfestivalen (Anderstorp)
14.-15. juni: Midnattsolsloppet (Skellefteå)
13.-14. juli: Västkustloppet (Falkenberg)
17.-18. august: Kanonloppet (Karlskoga)
7-8. september: Jyllands Grand Prix (Jyllandsringen)
4.-5. oktober: Grande Finale (Mantorp Park)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here