Slik gikk det med de norske førerne på Nürburgring

Klassemessig var det Oskar Sandberg som kunne glise mest denne lørdagen.

Publisert

På grunn av tåke ble løpet flere timer forsinket, men da man først kom igang, så skulle nesbuen Oskar Sandberg få en knallstart på årets første fire timer i den prestisjefylte VLN-serien. En serie som tiltrekker seg en rekke nordmenn hvert eneste år.

(Foto: Adrenalin Motorsport)

Sammen med Adrenalin Motorsport i deres Porsche Cayman i V5-klassen, så leverte Sandberg sammen med Norbert Fischer og Daniel Zils et godt løp etter å ha satt andretid på kvalifiseringen. I mål var de én runde foran nestemann, så klasseseieren var på mange måter suveren og komfortabel.

Beste nordmann totalt sett var naturlig nok Christian Krognes og hans Walkenhorst Motorsport, som kjører i toppklassen SP9 med en BMW M6 GT3. Men en 12. plass i klassen og 13. plass totalt er likevel langt unna der nordmannen vil være, da han ellers har vist seg god for å sette topptider og således kjempe helt i toppen på Nürburgring.

BMW-duoen Sindre Setsaas og Inge Hansesætre måtte nøye seg med en fjerdeplass i CUP 5-klassen og BMW-cupen de konkurrerer mot en rekke andre sultne førere og team i. I mål var de to minutter og 56 sekunder bak vinneren, noe som må sies å være godkjent i konkurranse med 15 andre i samme klasse og bil.

Flere norske faste innslag stilte ikke til start denne gangen. For Møller Bil Motorsport-trioen Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Atle Gulbrandsen kjører kun utvalgte løp, og deres sesongstart skjer først i VLN3 27. april. Også Dennis Olsen er ventet å kjøre flere VLN-løp i år, men stilte ikke til start denne helgen. Også Runar Vatne og Christian Bjørn-Hansen stod over selv om de først sto på påmeldingslisten.