Seks millioner kroner er samlet inn til hardt skadd racingtalent


DEL
Foto: JHR Developments
Foto: JHR Developments

17 år gamle Billy Monger må amputere begge leggene etter en stygg krasj i det britiske Formel 4-mesterskapet på Donington Park. Nå har også flere av verdens største motorprofiler bidratt til å hjelpe unggutten.

Forrige søndag skjedde den fatale krasjen som gikk hardest utover den 17 år gamle briten Billy Monger. Som lyn fra klar himmel krasjet han rett i en stillestående konkurrent, og videoen under viser hvor dramatisk hele dette artet seg. Monger ble alvorlig skadd i ulykken, og måtte først kjempe for å overleve krasjen.

(PS! Vi advarer mot sterke bilder i videoen i denne saken).

Monger ble fløyet til sykehus, og onsdag denne uken ble det kjent at 17-åringen må amputere begge leggene som følge av skadene han pådro seg. Torsdag våknet unggutten fra koma, og i mellomtiden har motorprofiler fra hele verden, samt personer forøvrig, trådt til for å hjelpe Monger tilbake igjen, selv med to ødelagte bein.

Onsdag ble det satt igang en internasjonal kronerulling for å hjelpe ham tilbake, både til førersetet, men også tilbake til en hverdag som er forandret dramatisk. Målsetningen var å samle inn 260.000 britiske pund, altså i overkant av 2,8 millioner kroner. I skrivende stund er dette mer enn doblet, og står nå til over 540.000 pund, altså nærmere seks millioner kroner.

- ANNONSE -

Mongers teamsjef i JHR Developments kan fortelle at 17-åringen er på bedringens vei etter den voldsomme krasjen.

– Billy kan puste på egenhånd og kan til en viss grad snakke. Han forstår hvilke skader han har fått, men han er eksepsjonelt positiv i situasjonen han står i. Han sitter der og tenker på hvordan han kan bruke en clutch på rattet med hendene sine, sier teamsjef Steven Hunter til Autosport.

Foto: JHR Developments
Foto: JHR Developments

– Det er typisk Billy. Han har en lang, lang vei foran seg, og han har en tøff tid i vente, men jeg er helt sikker på at han kommer seg igjennom dette som den typen han er, sier Hunter videre.

Blant profiler som har hjulpet til, så var tidligere F1-fører Jenson Button tidlig ute med å donere 15.000 pund, altså over 165.000 kroner, mens Mongers tidligere konkurrent, Devlin DeFrancesco, har gitt 26.000 pund, mens rallyfører Steve Perez – som har en sønn i samme team som Monger – har bidratt med 10.000 pund.

– Jenson var den første som ringe oss direkte. Det er bare å takke ham for all støtte og donasjon, og også til de andre som har delt innsamlingssiden, som Felipe Massa, Lewis Hamilton og Chip Ganassi, sier teamsjefen.

Hunter sier selv han er overveldet over den massive støtten knyttet til Mongers tilstand.

– Motorsportmiljøet overgår alt av det jeg har opplevd. Det spiller ingen rolle hvilket nivå du kjører på, vi driver alle med det samme, vi kjemper for seire. Jeg er overveldet, men ikke nødvendigvis overrasket, over den fantastiske støtten, sier Hunter ifølge Autosport.

Mer om ulykken kan du lese her og her fra Autosport.com