Seier og tredjeplass gir Dennis en komfortabel ledelse i Tyskland

Tre seire på rad og en tredjeplass. Ingen kjører mer stabilt enn Dennis Olsen.

Publisert

Ironisk nok så var det tyske Michael Ammermüller som hindret Dennis Olsen fra å ta sine første seire i Porsche Supercup sist helg, men når vi kommer til konkurrentens hjemland så har han intet sjans mot den 21-årige nordmannen.

Lørdag tok Olsen sin tredje seier på rad i den tyske Porsche-cupen etter en pangstart fra sin andre startposisjon. Derifra og inn var det ingen som kunne tukte Olsen, og årets første hattrick var et faktum. Christian Engelhart, som ikke kjører full sesong, var tilbake og kjempet med Olsen som seieren, men klarte ikke å presse 21-åringen til å gjøre noe feil.

Sunnmøringen Marius Nakken, Porsche-cupens andre nordmann, kjørte inn til en 10. plass, etter å ha startet fra syvende startposisjon.

Nakken brøt

For Olsen skulle det bli vanskeligere i helgens andre løp, og det fjerde for året. For på kvalifiseringen til løp to hadde Olsen «bare» klokket inn til en fjerde startposisjon. Fra andre rekke skulle det bli trangt, selv med en god start, og Olsen måtte posisjonere seg smart på innersvingen for både å unngå kollisjon og tape unødvendige plasser.

Lengre bak i feltet skulle også Marius Nakken bli et uskyldig offer som sendte ham på bruttlista. Med tre biler side som side, hvor Nakken lå på inneren, skjenet bilen på ytteren over og rett foran Nakken, noe som tok Ålesund-gutten ut av løpet etter moderate skader på fronten. TV-bildene etterpå kunne vise en svært nedbrutt Marius Nakken, som fra sin 8. startposisjon hadde planer om å revansjere seg etter lørdagens 10. plass.

Foran i feltet fortsatte Olsen å presse hovedkonkurrent Ammermüller som hadde lagt seg inn på en 3. plass. Foran i feltet fosset Engelhardt og Christopher Zöchling fra, og Olsen innså at det kom til å bli en kamp om den siste pallplassen sammen med Ammermüller.

PF-bloggen: Når en pappa ikke trenger å være noe annet enn «pappa»

Fikk i både pose og sekk

Da førerne etterhvert begynte å ta igjen bakre del av feltet med en runde, hopet trafikken seg opp, og Ammermüller lot seg åpenbart stresse av trafikken han måtte ta igjen - samtidig som Olsen hadde kjørt smart uten å gjøre noen større feil. Ammermüller bremset for sent i det han tok igjen Zöcling få runder før slutt, og Olsen utnyttet luka som dukket opp til å smette seg inn på 3. plassen. Og med Zöchling like foran kunne Olsen med litt flere runder også kjempet om 2. plassen i løpet, mens Engelhart kjørte sitt eget løp fem sekunder foran.

– Jeg hadde mye mer å gå på, men det er også risikabelt å kjøre forbi. Jeg klarte til slutt å lure Ammermüller, sier Dennis Olsen til Parc Fermé.

Men med 3. plass, og Ammermüller på plassen bak, økte Olsen nå ledelsen i sammendraget med 91 poeng, 22 poeng foran Ammermüller og 26 poeng foran Zöchling. For Olsen skjønte at det var tilnærmet umulig å ta en fjerde seier på rad ut ifra det begrensede utgangspunktet han hadde fra startlata.

– Fra fjerde startspor handlet løpet først og fremst om å sikre gode poeng i mesterskapet som jeg allerede hadde et godt forsprang på. Med taktisk kjøring fikk jeg egentlig i pose og sekk med pallplass og Ammermüller på 4. plass, sier Olsen.