Schumacher sikret F3-tittelen – slik får han slappet av i alt medietrykket

Michael Schumacher jubler for EM-gull i Formel 3. (Foto: FIA Formula 3)

Den tyske racingyndlingen har kopiert de sportslige taktene til sin far på denne siden av sommerhalvåret.

Hvis vi skrur tiden tilbake til mai, hvor sesongen åpningen i franske Pau fant sted – så var Mick Schumacher en fører man ikke tenkte så mye mer over annet enn at han er sønnen til ett av tidenes største bilsportprofiler.

12. plassen sammenlagt fra 2017 gjorde ham ikke til en umiddelbar favoritt til å kjempe i toppen i det europeiske Formel 3-mesterskapet denne sesongen.

Schumacher-hattrick: – Det beste jeg noen gang har gjort

Takknemlig

Nå, fem måneder senere, er det ingen som har dominert sesongen som det Schumacher har gjort. Med andreplass i lørdagens andre løp i sesongfinalen på Hockenheim var dette nok til at gullet går til Schumacher junior denne sesongen.

– Det er hardt å beskrive med ord. Jeg er så takknemlig for at jeg får muligheten til å oppleve dette og leve ut denne drømmen. Vi gjør det vi elsker, og at man da kan prestere så bra er den beste følelsen du kan få, sier en rørt Schumacher etter at gullet var sikret.

– ANNONSE –

Han var også en «slow starter» denne sesongen. Hans første seier kom først på Spa-banen i slutten av juli. Med unntak av brutt i åpningsløpet på Silverstone i løpet etter, så er det blitt 10 pallplasser de siste 13 løpene.

Prema-teamet gratulerer Mick Schumacher med tittelen i det han passerer målstreken i det andre løpet på Hockenheim. (Foto: FIA Formula 3)

Syv av disse er seire og fem av dem kom på rad, der han tok «clean sweep» på Nürburgring og vant de to påfølgende løpene på Red Bull Ring. Schumacher har med andre ord knekt en stor og viktig kode etter at han tok sin første seier av det som nå er totalt åtte. En dominanse man gjerne forbinder med hans far i Formel 1 på starten av 2000-tallet.

– Vi har jobbet knallhardt hele denne sesongen, men det så kanskje ikke sånn ut i begynnelsen av sesongen. Men vi har hatt mulighet til å forbedre oss progressivt på alt vi har jobbet med. Teamet har vist en enorm støtte, også når vi har vært på bunn, sier 19-åringen.

Stort medietrykk

Med en slik sportslig suksess, så gjør det ikke interessen og trykket rundt ham mindre når han har Schumacher som etternavn.

Spesielt med tanke på de spesielle omstendighetene der ingen, utenom de aller nærmeste, vet hvordan tilstanden til Michael er etter den alvorlige skiulykken for snart fem år siden, der den syvdoble verdensmesteren pådro seg alvorlige hodeskader.

Hvordan mangel på åpenheten bare gjør vondt verre

Selv er sønnen og apparatet rundt svært klare og tydelige på at farens tilstand ikke er noe tema å snakke om, noe som respekteres godt av media rundt. Men han får kjenne på trykket rundt ham, og han er også ivaretatt godt av støttespillere som står hans far svært nært fra før.

Det gjør at Mick kan fokusere på det han elsker aller mest – å kjøre fort med bil på bane. Akkurat som sin far. I bakgrunnen står Michaels nære venn Peter Kaiser og manager Sabine Kehm og tar hånd om alt rundt Mick.

– Jeg har mennesker og et team jeg kan gå til for å slappe av. Det er nøkkelen for meg for å håndtere oppmerksomheten som jeg for, slik at jeg kan fokusere på racingen og gjøre det jeg elsker, å være ute på banen og plukke raske rundetider, sier Schumacher.