Årets proffeventyr for Dennis åpnes med 24-timeren i Dubai

DEL
(Foto: Porsche AG)

Og han får selskap av flere nordmenn på startstreken.

Dette er den samme internasjonale 24-timerserien som Olsen deltok i under løpet på COTA i Austin i fjor høst. Det er også samme serie hvor Aleksander Schjerpen deltok i fjor, hvor han også skal gjenta bedriften i år.

Løpet i Dubai kjøres fredag 12. januar.

For Dennis Olsen blir dette årets første oppdrag som fabrikkfører for Porsche. I stedet for å kjøre én full serie eller ett fullt mesterskap, er mye av jobben til 21-åringen nå å reise verden rundt og kjøre de løpene han blir plassert til av Porsche.

Kan bli trangt om plassene

Mange av dem innebærer langdistanseløp, som er ganske så nytt da han er mer vant til sprintløpene på cirka en halvtime.

– Jeg fikk jo smake litt på dette i Austin. Å kjøre på natta var ikke noe problem. Nesten som å kjøre på dagen, og man fikk nesten bedre oversikt over hvor de andre bilene var, sier Olsen til Parc Fermé.

- ANNONSE -

Banen i Dubai er 5,3 kilometer lang, men med over 100 biler ventet til start sier det seg selv at det blir «trangt» med et snitt på 53 meter «rom» per bil. Derfor er det ikke enkeltrundene som betyr noe når det skal kjøres i 24 timer.

I tillegg deler Olsen bil med tre andre og skal representere Herberth Motorsport i en Porsche 991 GT3 R, en litt heftigere GT3-utgave enn han var vant til fra fjorårets Carrera Cup-er. Og fordi den ene sjåføren er en ikke-profesjonell fører, sveitseren Daniel Allemann, så må Olsen kjøre i amatør-klassen. Han håper likevel å kunne kjempe i toppen.

– Det å ha en såkalt gentlemen-fører med skader ikke nødvendigvis. Bare man kommer seg rundt trafikken, og alle sammen kjører jevnt fort, så skal det være muligheter å henge med. For min egen del må jeg prestere godt, og det forventer Porsche også, sier Olsen.

Aleksander Schjerpen i sin Lamborghini Huaracan Super Trofeo. (Foto: Petr Frýba/24hseries.com)

Ytterligere tre nordmenn til start

Også Aleksander Schjerpen gleder seg til å gyve løs igjen, og fortsetter i samme team og samme bil som i fjorårsesongen, nemlig i en Lamborghini Huracan Super Trofeo for Leipert Motorsport i SPX-klassen.

– Jeg gleder meg til å kjøre i Dubai igjen. Det er en fin bane og et bra sted å starte sesongen på. Jeg håper vi får en god start på 2018 og jeg tror vi kan gjøre det bra i løpet, sier Schjerpen i en pressemelding.

Olsen og Schjerpen er ikke de eneste nordmennene som skal kjøre. Nordlendingen Wiggo Dalmo blir å finne i en Audi R8 LMS i samme klasse som Dennis Olsen, så vi får på mange måter en norsk fight i den klassen. Dalmo representerer teamet Car Collection Motorsport.

– Det er veldig hyggelig at det er så mange som fire norske sjåfører som stiller til start i Dubai. Og jeg gleder meg til å se Dennis og Aleksander i aksjon. Dette er jo to meget raske gutter som en voksen mann som meg neppe klarer å følge med på. Jeg gleder meg til å kjøre i Dubai, sier Dalmo til Parc Fermé, som har flere sesonger i norsk GT-racing bak seg, i tillegg til ett 24-timersløp i Barcelona og to 12-timersløp på Mugello på CVen.

I tillegg er Einar Thorsen påmeldt i SP3-klassen i en BMW M3 for Cor Euser Racing. Han står foreløpig påmeldt med bare én makker, selv om det er plass til to førere til.