– Overlegen nordmann på topp – akkurat som i skisporet

DEL
Dennis Olsen svært stolt over sin første Supercup-seier. (Foto: Porsche/Pressefoto)

Dennis Olsen regelrett knuste Supercup-feltet da han sikret sin, og Norges, aller første seier i den prestisjefylte merkescupen.

Nordmannen hadde kvalifisert seg til pole position lørdag, og har vist god form på Silverstone denne helgen, etter at han «bare» tok en 5. plass i Østerrike forrige helg.

I England var revansjen komplett. Olsen tok starten og var aldri presset. Dylan Pereira, som kom ut som andremann ble hardt presset av cupens leder Michael Ammermüller, og tyskeren passerte etterhvert Pereira på den femte runden.

Men Ammermüller hadde ikke sjans mot Olsen, som til slutt vant med drøye to sekunder.

– Dennis Olsen totalt moser dette løpet fra teten. Vi har en nordmann på topp akkurat nå, akkurat som i skisporet. Det er kanskje ikke sesong for det, men vi har for vane å se det norske flagget vaie på toppen av diverse seierspaller, uttalte den svenske kommentatoren få runder før slutt.

Olsen selv er ikke i tvil. Aldri før har han prestert noe bedre.

- ANNONSE -

– Det å stå øverst på pallen og høre den norske nasjonalsangen foran alle tilskuerne på Silverstone er det desidert største jeg har opplevd i min karriere så langt. Dette er noe jeg har jobbet ekstremt hardt for, og da er det en ekstremt god følelse når alt klaffer, sier en ekstatisk Dennis etter løpet ifølge en pressemelding.

Han har vært overlegen i den tyske cupen, men manglet det siste lille ekstra i Supercupen. Endelig løsnet det for 21-åringen, og nå er han sulten på mer.

– Jeg har lenge følt at jeg har tempoet inne, men det har ikke klaffet hundre prosent tidligere i sesongen. Nå har jeg brutt den barrieren, og målet er å ta flere seiere i de fire løpene som gjenstår, sier Olsen. 

Roar Lindland startet fra syvende startposisjon og best av B-førerne, men snurret seg vekk allerede på den første runden. Han endte til slutt på en 2. plass i B-klassen og 22. plass totalt, like bak B-vinner Egidio Perfetti.

– Jeg gjorde en feil med giringen på vei inn i en av svingene, og det endte dessverre med at jeg snurret, sier Roar Lindland i en pressemelding.

Roar Lindland på Silverstone. (Foto: Porsche/Pressefoto)

Etter snurringen endte lyngdølen bakerst i feltet med en stor jobb foran seg dersom han skulle kapre viktige poeng i B-mesterskapet og beholde sammenlagtledelsen. Det klarte han imidlertid mesterlig.

– Jeg kjørte alt jeg klarte, og endte opp med å kjøre meg opp ti plasseringer. Den opphentingen er jeg fornøyd med – selv om jeg helst skulle sluppet det, sier Lindland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here