Oppturer og nedturer i Europa for seks norske racingførere

DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Alt fra enestående seire til ergerlige brutte løp er fasiten blant seks nordmenn som var i aksjon på tvers av Europa i helgen.

Først kan vi nok en gang konstatere at Dennis Olsen fortsatte på vinnerbølgen fra lørdagens første race i den tyske Porsche-cupen i Hockenheim. Parc Fermé var til stede her i helgen av flere grunner, og vi ble nok en gang vitne til at 21-åringen fra Våler i Østfold stod i mot presset fra Michael Ammermüller, tross to sikkerhetsbil-seanser, usikre regnværsforhold og olje på deler av banen.

– Han gjorde et par feil som gjorde det enklere for meg. Men det var så mye olje og kjølevæske på deler av banen etter et uhell, så jeg måtte pushe som f*** i siste del av banen slik at han ikke fikk slipstreamen på langsiden. Men til slutt så dro jeg litt i fra, og det var deilig, sa Olsen til Parc Fermé like etter målgang.

LES OGSÅ: Et erkenorsk samhold på tvers av grener og mesterskap

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Solid 6. plass for Nakken

Men helgens andre race i Porsche-cupen ble også en opptur for Marius Nakken, som hadde en heller tøffere dag med 11. plass i sin debut lørdag. Søndag svarte han med 6. plass etter å ha kjørt trygt og sikkert, og holdt seg unna feil og ulykker. Selv om det var være på ved to anledninger.

– Jeg hørte det skjedde noe, men jeg så det ikke sjøl. Men farta var bedre i dag, og det ser vi også på rundetidene også, sier en sindig, men fornøyd Ålesund-gutt til Parc Fermé.

- ANNONSE -

Nakken startet fra 13. startposisjon, og kjørte seg opp til det som i utgangspunktet var en 7. plass. Men da sjettemannen Luca Rettenbacher ble disket i etterkant av løpet for en ganske klar forseelse noen få runder før slutt, kunne Nakken klatre enda ett hakk opp på resultatlista.

Foto: Alexis Goure
Foto: Alexis Goure

Lindland med seier

Vi for flytter oss fra tyske Hockenheim til den legendariske Spa-banen i Belgia, hvor vi også hadde to nordmenn i aksjon i helgen. Og best gikk det for Roar Lindland, som kjører den franske Supercupen. Her ble det seier i den såkalte B-klassen, klassen under proffene.

Sørlendingen klinket til med seier i første løp, som var en god oppladning til sesongdebuten i Porsche Supercup neste helg, hvor både han og Olsen skal måle krefter under samme løpshelg som Spanias Grand Prix. Det ble dog tøffere for Lindland i andre race på Spa-banen, der han ikke fikk satt en optimal kvalifiseringstid på grunn av avbrutt kvalifisering. Han kjørte likevel godt til tross, og ble til slutt nummer 11 i det franske mesterskapet og nummer fem i B-klassen.

Mareritthelg for Paulsen

Like bra på Spa-banen gikk det ikke for Stian Paulsen, som konkurrerer i de europeiske løpene i den internasjonale TCR-serien, en meget tøff serie blant de mange racingmesterskapene rundt omkring. Men det var ikke Paulsens skyld at det gikk galt.

Tekniske problemer førte til at han måtte starte i pitlane i første race, og måtte kjempe tungt bakfra, og endte til slutt på 23. plass. Verre gikk det i andre race, der et sammenstøt med en konkurrent sendte ham rett i fjellveggen.

– Dette ble en verst tenkelig start på sesongen. Vi har jobbet steinhardt for å få bilen klar, og da er det trist å bli kjørt av banen. Bilen har omfattende skader og trenger nye deler, så jeg aner ikke når vi får den klar igjen, sier Paulsen til BilNorge.no.

LES OGSÅ: Fersk standardklasse skal erobre en hel racingverden

Foto: 24Hseries
Foto: 24Hseries

Brutt løp i 24-timersdebuten

Brutt løp ble det også dessverre for Marcus Påverud i sin 24-timersdebut i TCR-klassen under 24H-series på franske Paul Ricard. 16-åringen tok over etter første stint av lagkamerat Martin Jensen, og tok bilen opp fra 3. plass til ledelse på en time og tre kvarter, men etter åtte timer og rundt 100 mil med fart sa toppakningen takk for seg, og Påverud og teamet måtte bryte.

Likevel sitter unggutten igjen med gode erfaringer og gode opplevelser fra banen i sin internasjonale debut.

- ANNONSE -

– Det var utrolig moro, men også krevende. Jeg fikk veldig fin flyt og rytme på kjøringen og behøvde ikke å presse unødvendig hardt for å få gode rundetider og distansere konkurrentene. Det er første gang jeg har kjørt så lenge sammenhengende, men jeg ble ikke utslitt. Det ble veldig varmt mot slutten, men da jeg kom ut av bilen gledet jeg meg allerede til jeg skulle kjøre neste gang, sier Marcus Påverud i en pressemelding.

LES OGSÅ: Derfor drømmer ikke norske førere lenger om en F1-karriere

Siljehaug med 8. plass i England

Vi runder av med å registrere at nordmannen Mads Siljehaug, som kjører for Reiter-KTM i den nordre europeiske GT4-serien, var i aksjon på britiske Brands Hatch i helgen. Siljehaug, som forøvrig vant talentkonkurransen Bilsporttalentet 2016, kjørte inn til en 16. plass med sin lagkamerat Jamie Vandenbalck i første løp, men gjorde en sterkere prestasjon i race to, og endte til slutt på 8. plass etter at løpet ble rødflagget av cirka tre minutter før målgang.